06 Mart 2015 13:39

Asker cenazesinde bakana 'uçakları niye değiştirmiyorsunuz' tepkisi

Konya'da düşen F-4 savaş uçağında yaşamını yitiren Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikanlı'nın Ataköy 5. Kısım Camii'ndeki cenaze töreninin ardından bakanlara tepki gösterildi.

Paylaş

Konya'da düşen F-4 savaş uçağında yaşamını yitiren Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikanlı'nın Ataköy 5. Kısım Camii'ndeki cenaze töreninin ardından bakanlara tepki gösterildi. Bazı yurttaşlar, cenaze törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve bazı üst düzey komutanlara "Uçakları neden değiştirmiyorsunuz?" diye tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na harcanan paralarla onlarca yeni uçak alınacağını söyleyen bir yurttaşa, başka biri, "Yanlış konuşuyorsun" diye müdahale etti. Bu kez devreye, Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikanlı'nın bir akrabası girdi. Tartışma bir süre daha devam etti.

Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikanlı'nın babası Mehmet Delikanlı rahatsızlığı nedeniyle cenaze törenine katılamadı. Ancak cenazeye katılan bir başka baba vardı. Kendi oğlu, Yasin Atalay'ı geçtiğimiz hafta Malatya'da benzer bir F-4 kazasında kaybeden acılı baba Nihat Atalay cenaze törenindeydi.

Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikanlı'nın annesi Refika Delikanlı, oğlunun nişanlısı Ayşe Şahiner ile yan yana oturdu. Cenaze töreninde duygu dolu anlar yaşandı. Hükümeti temsilen cenazeye katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı taziyelerini iletirken, hem anne hem de nişanlıyla uzun uzun konuştu.

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, askerin naaşı top arabasına konuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun çelenklerinin yanı sıra, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün çelengi de taşındı.

Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikanlı'nın cenazesi Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kadınların yarısına yakını en az bir kere şiddet görüyor

SONRAKİ HABER

DBP’den açlık grevindeki öğrencilere destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...