06 Mart 2015 13:08

AYM aile hekimlerine angarya nöbete itirazı reddetti

Anayasa Mahkemesi (AYM), aile hekimlerine haftalık çalışma ve mesai saatleri dışında angarya nöbet getiren yasaya yapılan itirazı reddetti (Fotoğraf: Arşiv)

Paylaş

Anayasa Mahkemesi (AYM), aile hekimlerine haftalık çalışma ve mesai saatleri dışında angarya nöbet getiren yasaya yapılan itirazı reddetti

Anayasa Mahkemesi (AYM), aile hekimlerinin belirtilen yerlerde haftalık çalışma süresi ve mesai saatleri dışında ayda asgari sekiz saat; ihtiyaç hâlinde ise bu sürenin üzerinde nöbet görev verileceğine ilişkin maddenin iptali istemini reddetti. 

AYM, Danıştay 5. Dairesi’nin, 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanunu’nun 3. maddesinin beşinci fıkrasının, 6514 sayılı Kanun’un 52. maddesiyle değiştirilen “Aile hekimlerine ve aile sağlığı elemanlarına 657 sayılı Kanunun ek 33 üncü maddesinde belirtilen yerlerde haftalık çalışma süresi ve mesai saatleri dışında ayda asgari sekiz saat; ihtiyaç hâlinde ise bu sürenin üzerinde nöbet görevi verilir.” biçimindeki ikinci cümlesinin iptaline karar verilme istemini değerlendirdi. Başvurunun esasına giren AYM, iptal istemini reddetti. (CİHAN)
 

ÖNCEKİ HABER

Berkin Elvan anılıyor

SONRAKİ HABER

Fransa'nın eski içişleri bakanı gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa