06 Mart 2015 12:22

Kadınlardan 'mahalle namusu' tepkisi

Çukurova Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi Sibel Özgümüş, kadın cinayetlerini 'mahalle namusu' kavramını geliştirmekle önlemeye çalışmanın, acizlik ve yozlaşma göstergesi olduğunu söyledi.

Paylaş

Çukurova Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi Sibel Özgümüş, kadın cinayetlerini 'mahalle namusu' kavramını geliştirmekle önlemeye çalışmanın, acizlik ve yozlaşma göstergesi olduğunu söyledi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması düzenleyen Çukurova Kent Konseyi Kadın Meclis üyeleri, kadına şiddeti önlemek için mecliste kurulan komisyonda görüşlerini dile getiren AKP İstanbul Milletvekili İsmet Uçma'nın "mahallenin namusu diye bir şey geliştirebiliriz. Birine bir şey yapılıyorsa herkes ona sahip çıkar, yapanı ifna (yok etmek) eder" sözlerine tepki gösterdi.

'KADINLAR AYRIMCILIĞA UĞRUYOR'

Kadın Meclisi adına basın açıklamasını okuyan Sibel Özgümüş, kadın emeğinin sömürülmeye devam edildiğini ve cinsiyetçi politikalar nedeniyle kadınların ayrımcılığa uğradığını öne sürdü. Kadınların sorunlarının toplumsal ve insani sorunlardan ayrı tutulamayacağını vurgulayan Özgümüş, İç Güvenlik Yasa Tasarısı'na tepki gösterdi. 'Kadın, hakları ile kadındır' diyen Özgümüş, şöyle devam etti:

"Öldürülen kadınların çoğu yıllarca katillerin şiddetine maruz kalmışlar, koruma istedikleri halde korunamamışlar, ölüme terk edilmişlerdir. Kadın cinayetlerini önlemeyi, 'mahalle namusu' kavramını geliştirmekle önlemeye çalışmak, hem acizliğin hem de yozlaşmanın göstergesidir. Bu nedenle, yaşamın her alanında yan yana, el ele, omuz omuza mücadele veren dünyadaki ve ülkemizdeki tüm kadınların her türlü şiddete, emek sömürüsüne karşı mücadelesinde dün de olduğu gibi bugün de varız. Bir kez daha haykırıyoruz ve diyoruz ki; Kadının sesi ülkenin nefesidir. Yasta değil isyandayız. Esnek, güvencesiz ve düşük ücrete hayır. Herkesi kadın katliamlarına, şiddete, tacize, tecavüze karşı dayanışmaya ve mücadele etmeye çağırıyoruz." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Grup Yorum üyeleri polisler hakkında suç duyurusunda bulundu

SONRAKİ HABER

Twitter'dan Sümeyye Erdoğan iddialarını çürüten rapor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...