06 Mart 2015 12:16

Grup Yorum üyeleri polisler hakkında suç duyurusunda bulundu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde polis tarafından gözaltına alınırken işkence gördüklerini söyleyen Grup Yorum üyesi İnan Altun ve Eren Olcay, polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde polis tarafından gözaltına alınırken işkence gördüklerini söyleyen Grup Yorum üyesi İnan Altun ve Eren Olcay, polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde 15 Şubat 2014 tarihinde, basın açıklaması yapmak isterken polis tarafından gözaltına alınan, aralarında Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu 23 kişi, gözaltına alındıkları sırada işkence gördüklerini söylemişti. Gözaltına alınanlardan 11'i emniyetten, 10'u savcılıktan, 2'si de adli kontrol şartıyla mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Grup Yorum üyeleri İnan Altın ile Eren Olcay, gözaltına alındıkları gün, polislerin, kendilerine işkence yaptıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu öncesi adliye önünde konuyla ilgili açıklama yapan Altın ve Olcay'ın avukatı Ebru Timtik, "Grup Yorum elemanlarından İnan Altın ve Eren Olcay'ın kolları kırılmak istenmiş ve işkence yapılmıştır. Polis bunu bilinçli bir şekilde yapmıştır. Grup Yorum elemanı olduğunu bildikleri müvekkillerimizin özellikle kolları kırılmak istenmiştir. Bugün kolları kırılmadıysa bu tamamen tesadüfidir" dedi.

'İKİ HAFTADIR KONSERLERE ÇIKAMIYORUM'

Gözaltı sırasında işkenceye maruz kaldığını söyleyen İnan Altın, "Bizim sanatsal, kültürel, politik faaliyetlerimizi durdurmak için özellikle başvurdukları bir yöntem oldu ki, ben yaklaşık iki haftadır konserlere çıkıp çalamıyorum. Ben grupta aynı zamanda bateri çalıyorum. Şuanda böyle birşey yapabilmem mümkün değil. İşlerimizi yapamamamız için uğraştılar, bir yerde de buna ulaştılar. O polisleri tanıyoruz. Görsek teşhis edebiliriz. O polislerin hakettikleri cezayı alabilmeleri için bugün avukatlarımızla birlikte suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

'POLİS BANA, 'KOLUNU KIRMAK İSTİYORUM' DEDİ'

Grup Yorum üyelerinden Eren Olcay da, "Gözaltına alınırken kolum içeri ve yukarı bükülerek, gruptan uzaklaştırılarak polis otosuna götürüldüm. Omuzumda çok şiddetli bir ağrı hissettim. Polise, 'biraz daha dikkat et kolumu kıracaksın' dediğimde, polis de bana 'zaten kolunu kırmak istiyorum' diye açıkça niyetinin ne olduğunu belli etti" diye konuştu.

Daha sonra adliye binasına giren Grup Yorum üyeleri ve avukatları, söz konusu polisler hakkında, "Görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin sahip olduğu nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle kasten yaralama, işkence, eziyet ve hürriyetinden yoksun kılma" suçlamasıyla savcılığa dilekçe sundu. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Sider işçileri alacaklarını istedi

SONRAKİ HABER

Kadınlardan 'mahalle namusu' tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...