06 Mart 2015 12:11

Sider işçileri alacaklarını istedi

Yaklaşık 4 aydır ücretlerini alamayan ve bir aydır kapalı olan Sider işçileri fabrika önünde toplanarak yaşadıkları sıkıntıların çözülmesini talep etti.

Paylaş

Yaklaşık 4 aydır ücretlerini alamayan ve bir aydır kapalı olan Sider işçileri fabrika önünde toplanarak yaşadıkları sıkıntıların çözülmesini talep etti.

Senelerdir süren bu durumun artık son bulmasını isteyen işçiler, borçlardan dolayı fabrikayı çalıştırmayan Erol Evcil’in, Sivas, Sider ve Ede Demir fabrikalarına devletin müdahale etmesi gerektiğini söyledi. Evcil’in gelmesiyle sıkıntıların başladığını, paralarını alamadıklarını söyleyen işçiler, Evcil’e açtıkları davaları kazanmalarına rağmen paralarını tahsil edemediklerini belirttiler.

Fabrika önünde toplanan işçilere açıklama yapan Türk Metal 2 No’lu Şube Başkanı Hayrettin Çakmak, diğer fabrikalarda da aynı sorunlar yaşandığını, konuyla ilgili vali ile görüşme talebinde bulunduklarını söyledi. Çakmak, açıklamasının ardından Fabrika Sahibi Erol Evcil ile görüşmeye girdi. Sendikacılardan sonra bir grup işçi de Erol Evcil’le görüşmeye katıldı. Yaklaşık 1 saat süren görüşmeler sonucunda dışarı çıkan sendikacılar, Erol Evcil’in Sivas’taki fabrika ile beraber Sider’i kapatacağını söylediğini, devletin kendisine vermediği parasını alınca da herkese alacağını ödeme sözü verdiğini söyledi. Kasımdan bu yana biriken alacaklar konusunda bir açıklama yapılmadığını aktaran sendikacılar, “Durum bu ay içinde netleşecek” dediler. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Niğde IŞİD davasından çekilen avukat: Tehdit ediliyorum

SONRAKİ HABER

Grup Yorum üyeleri polisler hakkında suç duyurusunda bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...