06 Mart 2015 10:50

Dokuz Eylül’de siyah balonlu 8 Mart

Dokuz Eylül Üniversite Hastanesinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü siyah balonlarla karşılandı.

Paylaş

 

 

Dokuz Eylül Üniversite Hastanesinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü siyah balonlarla karşılandı.

DEÜ SES İşyeri temsilciliği, Eğitim Sen, Sağlık İşçileri Sendikası ve TÖK’lü  öğrencilerin çağrısıyla hastane bahçesinde toplanan çalışanlar ve öğrencilerin eylemine hasta ve hasta yakınları da destek verdi.

Kadın cinayetlerinde yaşanan ürkütücü artış nedeniyle bu yılki 8 Mart etkinliklerinde kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin protestosunun öne çıkarıldığı eylemde kadın cinayetlerinin politik olduğunu ifade eden konuşmalar yapıldı.

Sağlık işkolunda çalışanların yüzde 60’ının kadın olması nedeniyle kadın emeğinin sömürüsünün en fazla yaşandığı alanlardan birinin sağlık alanı olduğu açıklanırken, esnek ve kuralsız çalışma, güvencesizlik, taşeron çalışmanın kadın emekçiler için getirdiği güvensizlik ve emek sömürüsü dile getirildi.

Ortadoğu’da yaşanan ve ülke sınırlarına giren savaş nedeniyle yine en fazla mağduriyeti kadınların yaşadığı, iç güvenlik paketinin ise kadınlar için daha fazla şiddet anlamına geldiği açıklanan etkinlikte sık sık, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Kadın yaşam özgürlük”, “Kadınlar savaş istemiyor”, “Kadın cinayetleri politiktir” sloganları atıldı. Eylemde siyah balonlar kadın cinayetlerinde hayatını kaybeden kadınlar için gökyüzüne bırakıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İnşaatın 11. katından düşen işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

HDP, Bakan Zeybekçi hakkında Meclise 'kriz' gensorusu verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...