06 Mart 2015 10:38

Eğitim Sen: Taciz iddiasının üstü kapatılmasın sorumlular yargılansın

Eğitim Sen Tarsus Şubesi, Yenice Şehit Hüseyin Aytürk Çok Programlı Anadolu Lisesinde Müdür Yardımcısı Yavuz G’nin kız öğrencileri sık sık taciz ettiği iddiasıyla ilgili araştırma yapılmasını, olayın üstünün kapatılmamasını istedi.

Paylaş

Burak ŞEFKAT
Mersin

Eğitim Sen Tarsus Şubesi, Yenice Şehit Hüseyin Aytürk Çok Programlı Anadolu Lisesinde Müdür Yardımcısı Yavuz G’nin kız öğrencileri sık sık taciz ettiği iddiasıyla ilgili araştırma yapılmasını, olayın üstünün kapatılmamasını istedi.

Gazetemizin gündeme getirdiği taciz iddiasıyla ilgili Eğitim Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan son yönetici atamalarına dikkat çeken Yücel, “Taciz dosyası kabarık olan kimi isimlerin okullara müdür, müdür yardımcısı olarak atandığını, bu kişilerin adeta ödüllendirildiklerini biliyoruz. Kaldı ki iddiada adı geçen müdür yardımcısı da bunu açıkça ifade etmiştir. Bu güvenle olsa gerek son derce pişkin açıklamalar yapabilmektedir. Ancak bu iddiaların kendisine iletilmesi karşısında, okul müdürü, ilçe milli eğitim müdürü şu ana kadar herhangi bir işlem başlatmadıklarını basınla paylaşmışlardır. Anlaşılan olayın üstünü kapatmaya çalışmaktadırlar” dedi.

‘GEREKEN YAPILSIN’

Yücel, açıklamasının devamında Tarsus Kaymakamı Hasan Göç’ü göreve davet ederek sorumlu davranmaya çağırdı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir’in istifasını isteyen Yücel açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yaşanan bu çirkin taciz iddiaları karşısında okul müdürünün hiçbir işlem yapmamasını kınıyoruz. Kendisiyle görüşüldüğü durum anlatıldığı halde hiçbir işlem başlatmayan, soruşturma gereği dahi görmeyen, yandaşı korumaya, olayın üstünü örtmeye çalışan ilçe milli eğitim müdürünü kınıyoruz. Eğer gereğini yapamayacaklarsa, derhal o koltuklardan kalkmalıdırlar. Bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmaması karşısında ilçemizin mülki amirini de sorumlu davranmaya ve gereğini yapmaya çağırıyoruz. Taciz iddiaları araştırılarak, doğruluğu durumunda müdür yardımcısının derhal görevden alınmalıdır. Ayrıca bu açıklamamız suç duyurusu niteliği taşıyarak adli soruşturma da başlatılmalıdır.”

Taciz etti, terfi bekliyor!

ÖNCEKİ HABER

'Seçmenler 9 Mart'a kadar kayıt işlemlerini yaptırmalı'

SONRAKİ HABER

İnşaatın 11. katından düşen işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa