28 Temmuz 2011 07:16

Adana sıcaklarından Türkiye Gençlik Kampına

İzmir Selçuk Pamucak Sahillerinde “İnsana Doğaya Bilime Özgürlük” şiarıyla düzenlenecek olan 2011 Gençlik Kampı’nın çalışmaları Adana’da tüm hızıyla sürüyor. Kamp çalışmaları kapsamında açılan tanıtım standına katılan gençler ile kampı ve kamptan bekledikleri üzerine k

Adana sıcaklarından Türkiye Gençlik Kampına
Paylaş
Faruk Ayyıldız

Dilan Sarıkaya ilk defa kampa geleceğini söylüyor. Kampı daha önce gidenlerden dinlediğini ancak yine de kamp alanında neler olup bittiğini merak ettiğini aktaran Sarıkaya, kampın kendisine çok şey katacağını düşündüğünü ifade ediyor. Kardeşinin de bu yıl ilk defa kampa katılacağını vurgulayan Sarıkaya, 9 günü dolu dolu geçirmek için şimdiden neler yapacağını planlamaya başladığını söyledi.

Elif Polat ise geçen yıl Uluslararası Gençlik Kampına da katılmış. Geçen yıl kamp çalışmalarında yer alamadığını ancak bu yıl tekrardan gideceği kampın çalışmalarına katılmaktan mutlu olduğunu söylüyor. Geçen yıl kamp ortamından fazlasıyla memnun kaldığını ifade eden Polat, “kimse birbirini tanımıyordu ancak kamp alanında herkes 40 yıllık arkadaşmış gibi hareket ediyordu” şeklinde konuştu. Kampa aydın ve yazarların katılmasının ayrıca önemli olduğunu vurgulayan Polat, aydınları dinlemenin keyif verdiğinin altını çizdi. Evrensel Basım Yayın’ın kamp döneminde yaptığı indirimlere de vurgu yapan Polat, genç olarak indirimlerden memnun kaldığını belirtti.

Mehmet Dinç de geçen yıl kampa katıldığını ve memnun ayrıldığını söyledi. Geçen yıl çok fazla atölye ve panele katılmadığını aktaran Dinç, kampa bu yıl daha bilinçli gideceğini belirtti. Geçen yıl 1 hafta kala kampa kayıt olduğu için çalışmalara katılamadığını aktaran Dinç, bu yıl kamp çalışmalarına katılmaktan mutlu olduğunu ifade etti. Kampta düzenli şekilde atölye ve panelleri takip edeceğini söyleyen Dinç, bu yıl kampın kendisi için daha verimli geçeceğini düşünüyor.

Soner Bekar da ilk defa böyle bir kampa gitmenin heyecanını yaşadığını aktardı. Kamp çalışmalarına katılmanın eğlenceli olduğunu ifade eden Bekar, ailesinden izin alma konusunda bazı problemler yaşadığını ancak yine de kampa katılacağını belirtti. İlk defa bu kadar genci bir arada göreceğini vurgulayan Bekar, 9 günlük sosyalist bir dünyada olacağını söyledi.

Emre Aydın da ilk defa kampa katılacak olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. YGS sürecinde özgürlük taleplerinin başladığını aktaran Aydın, bu durumun kamp ile devam edeceğini söyledi. Emekçi gençlerin, geleceklerinden 9 günü kampta yaşayacak olmanın güzel bir duygu olduğunun altını çizen Aydın, komün hayatın yaşandığı 9 günü yaşamayı çok istediğine dikkat çekti. Atölyelerin çok verimli geçtiğini öğrendiğini aktaran Aydın, bu atölyelerden fazlasıyla yararlanacaklarını düşündüklerini söyledi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aynı aileden 9 kişinin yakıldığı ev müze yapılacak

SONRAKİ HABER

Tatvan’da kadın danışmanlık merkezi açılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...