06 Mart 2015 09:32

Lise öğrencisine tehditle tecavüz eden 8 kişi serbest bırakıldı

Adana'da 2'si öğrenci 10 kişinin, 'görüntüleri internette yayınlarız' tehdidiyle lise 3'üncü sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Y.G.'ye bir yıl boyunca tecavüz ettikleri ortaya çıktı. Y.G'nin, olayı rehber öğretmenine anlatması üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 8 kişi serbest bırakıldı, 2 kişi aranıyor.

Paylaş

Merkez Seyhan İlçesi'nde oturan lise öğrencisi Y.G., 4 yıl önce sosyal paylaşım sitesinde 22 yaşındaki C. Ç. ile tanışıp arkadaş oldu. Bir süre sonra görüşmeye başlayan C. Ç. sevgilisi Y.G. ile cinsel ilişkiye girdi. Bu sırada görüntülerini çektiği ileri sürülen C. Ç. ile Y.G., bir süre sonra ayrıldı. Ayrılığın ardından bazı kişiler Y.G.'ye sosyal paylaşım sitelerinden mesaj gönderip telefon ederek, "Elimizde senin C. Ç. ile cinsel içerikli görüntülerin var, eğer bizimle birlikte olmazsan bunu sosyal paylaşım sitesi üzerinden yayınlarız, rezil olursun" diyerek tehdit ederek tecavüz ettiler. Bundan sonra farklı kişiler de aynı yöntemle Y.G'ye tecavüz etti ve arayıp tehdit edenlerin ardı arkası kesilmedi. 

REHBER ÖĞRETMENİ KONUŞTURDU
Bu durum nedeniyle psikolojisi bozulan Y.G, derslerinde de başarısız olmaya başladı. Yaklaşık 1 yıl boyunca tehdit ve tecavüze maruz kalan Y.G.'nin derslerinin giderek kötüye gitttiğini ve ruh halinin bozulduğunu fark eden rehber öğretmeni, Y.G.'yi odasına çağırıp, sohbet etmeye başladı. Önce bir sorunun olmadığını anlatan Y.G., öğretmenin ısrarlı soruları üzerine yaşadıklarını anlatmaya başladı. Y.G., başından geçenleri tek tek anlatınca rehber öğretmeni hemen durumu ailesine bildirdi. Ailenin şikayeti üzerine de polis soruşturma başlattı.

8 KİŞİ YAKALANDI AMA SERBEST BIRAKILDI
Polis, Y:G'nin sosyal paylaşım sitelerindeki adresleri ve telefonundan kendini arayanları incelemeye aldı. Yapılan araştırma sonucu Y.G.'ye tehdit zoruyla tecavüz ettiği belirtilen O. K. (22), U. S. (21), K. S. (21), E. Ç. (19), E. K. (24), H. İ. G. (21), A.K. (17) ve E.C.D.(17) gözaltına alındı. Ahlak Bürosu ekipleri tarafından sorgulanan 2'si öğrenci 8 şüpheli, ifadelerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece adli kontrol kaydıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

2 KİŞİ ARANIYOR
Polis, görüntüleri çektiği ileri sürülen eski sevgilisi C. Ç. ile 1 kişiyi arıyor. C. Ç.'nin üniversitede okuduğu ve farklı bir kentte yaşadığı da belirlendi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Adliye saraylarındaki erkek krallığını yıkacağız’

SONRAKİ HABER

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...