06 Mart 2015 09:42

‘Adliye saraylarındaki erkek krallığını yıkacağız’

İstanbul Kadın Avukat Dayanışması, 8 Mart dolayısıyla Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliye Sarayı’nda bir araya gelerek, adliyenin zemin katında 1 saatlik oturma eylemi yaptı.

Paylaş

İstanbul Kadın Avukat Dayanışması, 8 Mart dolayısıyla Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliye Sarayı’nda bir araya gelerek, adliyenin zemin katında 1 saatlik oturma eylemi yaptı. Kadın avukatlar, “Adliyeler kadınlar için adaleti sağlamanın çok uzağında. Hatta adaletsizliği bizzat üreten binalar halini alan adliye saraylarındaki erkek krallığını yıkacağız” dedi.

“Erkek adalet değil gerçek adalet” yazılı pankart açan kadın avukatların cüppeleriyle katıldığı oturma eyleminde, “Cinsiyetçi yargı istemiyoruz”, “Münferit değil, erkek şiddeti”, “Boşanmayı değil, cinayeti engelle”, “Erkek vuruyor, devlet onu koruyor”, “Kimsenin namusu olmayacağız”, “Erkek yargı-AKP iş birliğine son” sloganları öne çıktı.

Kadın avukatlar oturma eyleminin ardından adliye önünde basın açıklaması yaparak Kadıköy’de düzenlenecek 8 Mart mitingine çağrı yaptı.

ERKEKLERE CEZASIZLIK KADINLARA ÇARESİZLİK

Burada konuşan Avukat Selmin Cansu Demir, “Kadınlara sadece kadın oldukları için uygulanan ve kadınları orantısız bir şekilde etkileyen her türlü şiddet ile mücadele politikalarının hayata geçirilmesini istiyoruz” dedi. Kadın avukatların taleplerini dile getiren Demir, “Kadının beyanı esas alınarak soruşturma başlatılmalı, haksız tahrik indirimleri ile iyi hal indirimleri kadına yönelik suçlarda kaldırılmalı, kadına şiddet ağırlaştırıcı neden kabul edilmelidir” şeklinde konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kuzenine cinsel istismarda bulunan sanığa 7 yıl 11 ay hapis

SONRAKİ HABER

Lise öğrencisine tehditle tecavüz eden 8 kişi serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...