06 Mart 2015 08:12

Kyme Arkeoloji Müzesi eserlerinin taşındığı binayı lağım suyu bastı

Yıkım kararı alınan Aliağa Kyme Arkeoloji müzesinin eserlerinin taşındığı belediye misafirhanesinin sığınağını kanalizasyon bastı. Belediye yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

Paylaş

Aliağa Belediyesi tarafından sağlam olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı alınan Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazı Evi'nin 3 bine yakın arkeolojik eserinin taşındığı Aliağa Belediyesi Misafirhanesi'nin sığınağını kanalizasyon patlaması sonucunda, su ve lağım suyu bastı. İZSU ve belediyeye ait araçlar içerideki suyu tahliye etmeye çalıştı. 

'AĞIR CEZALIK SUÇ KAPSAMINDADIR'
Konuyla ilgili Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi Sözcüsü ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Kurucu Başkanı Ahmet Tuncay Karaçorlu tarafından yapılan yazılı açıklamada taşınmanın yasa dışı ve bilim dışı olduğuna dair yaptıkları açıklamalarının üstünden 10 gün bile geçmediği hatırlatılarak, "Taşınma kararının girişimlerimizin üzerine bakanlıkça durdurulmasına ve müzeye geri taşınma kararı alınmasına rağmen hâlâ geri taşınmayan üç bin kasa eserin, tahribatı, ağır cezalık bir suç kapsamındadır" dedi. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve ilgili belediye ve müze yetkilileri hakkında Aliağa Cumhuriyet Savcılığı'na bir kez daha suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Karaçorlu, Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazı Evi yeniden bulunduğu yere taşınıp halka açılana kadar eylemlerinin aralıksız devam edeceğini de açıkladı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD'linin babası: YPG'ye katılsaydı ayağını öperdik

SONRAKİ HABER

Fidan ile Erdoğan arasında yumuşama sinyali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...