28 Şubat 2011 13:00

8 Mart Necla Yıldız’a atfedildi

KESK, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü, kadın cinayetlerinde yitirilen tüm kadınlar adına Necla Yıldız’a atfetti. KESK’li kadınlar dün bir basın toplantısı düzenleyerek, “8 Mart’ta kadın cinayetlerine dur demek için, anadilde eğitim ve sağlık hakkı için, kadrolu ve güvenceli çal

8 Mart Necla Yıldız’a atfedildi
Paylaş

KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen 2 No’lu Şube Kadın Sekreteri Şehnaz Sönmez, 8 Mart’ın 101. yılında özellikle ülkemizde kadınlar açısından değişen bir şey olmadığını belirtti. Sönmez, kadınların ev emeklerinin yine yok sayıldığını, yine kadrosuz ve güvencesiz işlerde çalıştıklarını, her gün artarak yine öldürüldüklerini ve bu sorunların azalacağına daha da çoğaldığını ifade etti. Sönmez, “KESK üyesi kadınlar olarak, kadının özgürleşmesinin, kadın cinayetlerinin durdurulmasının, ancak ve ancak kadınların örgütlü gücünün bir eseri olacağını biliyoruz” dedi.

KADININ İŞ GÜCÜNE KATILIM ORANI YÜZDE 24.2

Sönmez, Türkiye’de kadının işgücüne katılım oranının yüzde 24.2 ile Güney Avrupa, Latin Amerika ülkelerinin, hatta Malezya’nın bile oldukça gerisinde kaldığını belirtti. KESK’li kadınların 3 Şubat Torba Yasa eylemiyle, kadın istihdamsızlığına yönelik maddeleri geri çektirdiklerini ve kapitalizm ile erkek egemenliğine darbeler vurmaya devam edeceklerini ifade etti. Sönmez, kadın cinayetlerinin yüzde 1400 kadar arttığını söyledi.

KESK’li kadınlar olarak, 8 Mart’ın 101. yılından 101. kez birleşik mücadeleyi öreceklerini belirten Sönmez, eylem planlarının 2 Mart ile 8 Mart arasında gerçekleşeceğini kaydetti. Sönmez, 2 Mart’ta tüm tutuklu kadınlarla dayanışmak için Yüksel Caddesi’nde saat 18:30’da toplanarak Yenişehir Postanesi önüne yürüneceğini belirtti. 4 Mart Cuma günü ise “kreş ve ebeveyn izni” talebini bir kez daha dile getireceklerini kaydeden Sönmez, 5 Mart’ta ise Tekmezar Parkı’nda 16 kurum ile birlikte Tuzluçayır’a yürüyeceklerini söyledi.

6 Mart günü, tüm illerde hayata geçirilecek talepleri ve çağrıları Yüksel Caddesi’nde saat 14:00’te bir basın açıklamasıyla duyuracaklarını belirten Sönmez, 8 Mart’ın ise resmi tatil olması taleplerini alanlarda ve tüm kadınlarla birlikte bir kez daha yineleyeceklerini dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Saldırılara karşı daha etkin mücadele verilmeli

SONRAKİ HABER

Mübarek ailesine yurt dışı yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa