05 Mart 2015 18:04

KOÜ'de 8 Mart yürüyüşü

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) öğrencileri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğini erkenden kutladı.

Paylaş

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) öğrencileri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğini erkenden kutladı.

Hafta başından bu yana okul içerisinde stant açarak, yapacakları yürüyüş için bildiri dağıtan kadın öğrencilere özel güvenlik birimlerinin baskısı olmuş, kadınların stantları üç gün boyunca kaldırılmıştı. Yönetimin her türlü baskısına rağmen çalışmalarını sürdüren kadınlar bugün renkli dövizler ve balonlarıyla birlikte yürüdü.

Sosyal Tesislerden Rektörlük önüne yürüyen kadın öğrenciler, "Kadınlar artık susmayacaklar", "Özgecan Aslan isyanımızdır", "Kadın cinayetleri politiktir" sloganlarıyla yürüdü.

"HER FIRSATTA TACİZCİ VE TECAVÜZCÜLERİ KORUYORLAR"

Rektörlük önünde polisin ve özel güvenliğin yoğun önlem aldığı gözlenirken, kadınlar Rektörlük önüne bırakılmadı. Basın açıklamasını okuyan öğrenci, üniversitelerde tacize ve tecavüze uğrarken bir yandan da hocalarının cinsiyetçi söylemlerine maruz kaldıklarını ifade ederek, "Kadın düşmanlığı ile beslenmiş Rektörlük ve özel güvenlik şiddetiyle karşılaşıyoruz. Özgecan'ın sıra arkadaşlarının dağıttığı 8 Mart'a çağrı bildirisine tahammülü olmayanlar her fırsatta tacizci ve tecavüzcülerin avukatlığına soyunuyorlar" diye konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP Diyarbakır eski İl Başkanı HDP'den aday adayı oldu

SONRAKİ HABER

'Köpek Nüfusu Yönetimi' konferansı protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...