05 Mart 2015 15:54

YPG’den Kobanê açıklaması

YPG Basın Merkezi, Kobanê’nin doğu ve batısında IŞİD ile YPG güçleri arasında çatışmaların devam ettiğini ve dün geceki çatışmalarda 3 IŞİD'linin öldürüldüğünü bildirdi.

Paylaş

YPG Basın Merkezi, Kobanê direnişine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Kobanê direnişinin 171. gününe girdiğni hatırlatan YPG Basın Merkezi, YPG güçlerinin Kobanê kırsalında düzenlediği operasyonlarda yer yer çatışmalar yaşanmakta olduğunu duyurdu.

Kobanê’nin doğusunda bulunan Eydanê köyü yakınlarında dün gece YPG güçleriyle, IŞİD arasında çatışmalar yaşandığı ve çatışmalarda IŞİD'e ait 1 motorsiklet ve 1 traktörün imha edildiği kaydedilen açıklamada, tespit edilebilen 3 IŞİD üyesinin de öldürüldüğü ve IŞİD'e ait 1 adet pick-up araç ile 1 adet 12,5mm’lik doçkanın ele geçirildiği ifade edildi.

Dün gece Kobanê’nin batısındaki Aşağı Şexler köyüne yönelik düzenlenen operasyonun da devam ettiği belirtilen YPG açıklamasında “Yaşanan çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Şu ana kadar yaşanan çatışmalarda güçlerimiz 1 adet BKC, 3 adet kaleşnikof ve 2.000 kaleşnikof mermisi ele geçirmiştir.

Aynı cephede bulunan Xirab Eto ya Ereban ile Nasirî köyleri arasında çete gruplarıyla güçlerimiz arasında bir çatışma yaşanmıştır. Bu çatışmadaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir” denildi.

YPG, son 24 saat içinde düzenlenen operasyon ve çatışmalarda 2 YPG savaşçısının da yaşamını yitirdiğini duyurdu. (ANHA)

ÖNCEKİ HABER

Kanseri yendi sahalara döndü!

SONRAKİ HABER

IŞİD, 5 sivili öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...