05 Mart 2015 15:28

IŞİD'den geriye talan edilmiş bir kent kaldı

Til Berak'ı işgal eden IŞİD, YPG güçleri karşında yenilgiye uğradıktan sonra kentte yurttaşlara ait ev ve dükkanları talan etti. Yanlarında götürebildikleri eşyaları çalan IŞİD, geri kalan yerleri de yıkıp, ateşe verdi.

Paylaş

YPG savaşçısı Hozan Himo, IŞİD militanlarının Til Berak’ta halka ait ev ve iş yerlerini talan ettiğini ve kent sakinlerinin eşyalarını çaldığını söyledi. 

Yurttaşların ev ve iş yerlerinin IŞİD tarafından talan edildikten sonra ateşe verildiğini aktaran Himo, “Çeteler kentten çıkarılmadan önce talana başladılar. Ev ve iş yerlerini talan ettikten sonra ateşe veren çeteler bu şekilde halklarımız arasında çelişki ve çatışma yaratmak istiyor” dedi. 



Til Hemis ve Til Berak operasyonunun bölgede yaşayan halkların isteği üzerine başlatıldığını ifade eden Himo, “Operasyon bölgenin huzur ve güvenliğini sağlamak için gerçekleştirildi. Aynı zaman da bölgede yaşayan halklarla ortak bir şekilde hareket edildi. Buda halklarımız arasındaki kardeşlik bağını gösteriyor” ifadelerini kullandı. 

Kentteki, posta merkezi, su dağıtım istasyon merkezi ve diğer önemli merkezlerinin talan edildiğini aktaran Himo, “Çeteler çocukların okula gitmesine ve esnafların dükkanlarını açmasına izin vermiyordu” bilgisini paylaştı. (ANHA) 
 

ÖNCEKİ HABER

Meksika’da uyuşturucu karteli lideri tutuklandı

SONRAKİ HABER

Dünyanın en iyi filmleri İstanbul’a geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...