05 Mart 2015 14:41

Dünyanın bütün kadınları için savaşıyoruz

IŞİD’in Kobanê’ye dönük saldırısının kırıldığı direnişte en önde savaşan YPJ’li savaşçılar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü cephede karşılamaya hazırlanıyor. “Tüm dünya kadınlarının özgürlüğü için savaşıyoruz” diyerek 8 Mart’ı selamlayan YPJ savaşçıları, kadınlara öz savunmalarını geliştirme çağrısında bulundu.

Paylaş

 Rojda KORKMAZ

IŞİD’in Kobanê’ye dönük saldırısının kırıldığı direnişte en önde savaşan YPJ’li savaşçılar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü cephede karşılamaya hazırlanıyor. “Tüm dünya kadınlarının özgürlüğü için savaşıyoruz” diyerek 8 Mart’ı selamlayan YPJ savaşçıları, kadınlara öz savunmalarını geliştirme çağrısında bulundu.

YPJ’li Zınari Çekdar, 8 Mart’ın tüm dünya kadınları için değerli bir gün olduğunu söyleyerek, “Kadın yaşamdır, 8 Mart ise özgür kadın günüdür. Hak isteme günüdür. Biz YPJ’de yer aldık, mücadele ediyoruz. Tüm kadınlar da hakkını aramalı” dedi. Kobanê’de yürütülen mücadelenin kadını yok sayan zihniyete karşı bir duruş olduğunu söyleyen Çekdar, “Özgür kadın kimliğini yok etmeye yönelik saldırılara karşı mücadele eden kadınlar, Kobanê direnişiyle kendilerini ispatladı” dedi. 

KADINLAR TESLİM OLMAYACAK

Rojava devriminde kadının rolüne dikkat çeken YPJ’li Slava Ciwena ise, “Rojava devrimin en önemli noktası kadınların bu devrimde oynadığı roldür” dedi. Kobanê’ye dönük saldırıların kadının örgütlü gücüne tahammül edemeyen zihniyetin ürünü olduğunu belirten Ciwena, “Bu saldırılara karşı ben de YPJ saflarında yerimi aldım ve saldırılara karşı güçlü bir direniş sergiledik. YPJ öncülüğünde oluşturulan öz savunma gücü kadınlar için büyük güç ve moral oldu. Bu güç ve moral, kahramanca şahadete ulaşan her kadın yoldaşımızla daha da büyüdü. Ve bu irade hiçbir zaman teslim olmadı, olmayacaktır da” dedi. Dünyanın birçok ülkesinden kadınların Kobanê’ye gelerek direnişte yer aldığını vurgulayan Ciwena, “Kadınlar, hiçbir zaman egemen zihniyete boyun eğmemeli ve kendi öz savunmasını geliştirmeli” dedi. 

ROSA VE CLARA’DAN BERİTAN VE SARA’YA

Erkek egemen anlayışın kadın iradesini tümüyle ortadan kaldırmak istediğini söyleyen YPJ’li Evin Serekaniye ise “YPJ öz savunma gücüdür, kendini ve kadın haklarını savunuyor. Rosa’lar, Clara’lar kadınların hakkı için büyük bedeller ödedi. Yine bu mücadelenin sürdürücüleri olan Beritan’lar, Sara’lar ve binlerce yoldaşımız canlarını feda etti. Bu zihniyete karşı canını feda edecek binlerce kadın da hazırdır” diye konuştu.

KADINLARA ‘ÖZ SAVUNMA’ ÇAĞRISI

Türkiye’de artan kadın katliamlarını hatırlatarak, öz savunmanın gerekliliğine işaret eden Serekaniye, “YPJ sadece Kürt kadınları için değil tüm dünya kadınları için direniyor, savaşıyor. Bu anlamda eril zihniyete karşı mücadelede YPJ örnek alınabilir. Çünkü YPJ özgür kadın için fedai bir ruhla mücadele ediyor. Dünya kadınları, YPJ’yi iyi anlamalı ve öz savunmasını geliştirmeli” dedi. (Kobanê/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İnternetten bedava gazete hizmeti veren siteye rekor ceza

SONRAKİ HABER

HES hayatı zehir etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...