05 Mart 2015 14:31

Haber Sen üyesine işten atma oyunu

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünde 27 yıldır çalışan Haber Sen Üyesi Ünver Kaftancıoğlu, 3 ay önce başka göreve verildi ardından da “İşe alınma özelliğini kaybetti” iddiasıyla işten atıld

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünde 27 yıldır çalışan Haber Sen Üyesi Ünver Kaftancıoğlu, 3 ay önce başka göreve verildi ardından da “İşe alınma özelliğini kaybetti” iddiasıyla işten atıldı. 

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünde çalışan Ünver Kaftancıoğlu sendikal faaliyet yürüttüğü ve kuruma dava açtığı için işten çıkarıldığını belirtti. “İşe alınma özelliğini kaybetmesi” gerekçesiyle işten çıkarılan Haber-Sen Üyesi Kaftancıoğlu, yaklaşık 27 yıldır kurumda çalıştığını söyledi. Ancak 3 ay önce bilgi-işlem bölümüne alındığını anlatan Kaftancıoğlu, burada kendisine hiçbir iş verilmediğini ve ardından bu birimde kullanılan programı bilmediği gerekçesiyle işten çıkarıldığını dile getirdi. Kullanacağı bilgisayar programı için 3 üniversiteden hocanın katıldığı sözlü sınava alındığını aktaran Kaftancıoğlu, sınavın ardından atıldığını söyledi. Ancak asıl gerekçenin işe alınma özelliğiyle alakası olmadığını kaydeden Kaftancıoğlu, işten çıkarılma sebebinin sendika yöneticiliği yapması, işyerindeki haksızlıklara karşı çıkması olduğunu vurguladı. Kadrolaşmalara karşı sendika olarak davalar açtıklarını belirten Kaftancıoğlu, idarecilerin de bu davalardan rahatsız olduklarını ifade etti. 

SENDİKALI OLDUĞU İÇİN ATILDI

Haber-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Mehmet Ali Elçek, Kaftancıoğlu’nun 1978’de çözümleyici göreviyle işe başladığını ve 3 ay önce ise bilgi işlem birimine alınarak işten çıkarılmasının dikkat çekici olduğunu söyledi. Kaftancıoğlu’nun yeterli olup olmadığının test edilmesi için sınava alındığını dile getiren Elçek, aslında işten çıkarmanın sendikal çalışmalar nedeniyle olduğunu söyledi. Arkadaşlarının işe alınması için mücadele edeceklerini belirten Elçek, bir imza kampanyası başlatacaklarını ve hukuki yollardan da mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi.

ÖNCEKİ HABER

Birlik yolunda önemli bir adım

SONRAKİ HABER

Taşeron işçi yoğun bakımda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...