05 Mart 2015 14:11

OSTİM davası yine ertelendi

OSTİM ve İvedik patlamalarında 20 işçinin yaşamını yitirmesi üzerine açılan davanın 24. duruşması Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Paylaş

OSTİM ve İvedik patlamalarında 20 işçinin yaşamını yitirmesi üzerine açılan davanın 24. duruşması Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmada, sanık avukatları çeşitli gerekçelerle savunma için ek süre istedi. Yaşamını yitiren işçilerin avukatları da bir dahaki duruşmada savunma yapacaklarını açıkladı. Çok kısa süren duruşma sonunda bir işçi yakını mahkeme salonunda göz yaşlarını tutamayarak fenalaştı. Mahkemede duruşmayı 14 Mayıs’a erteledi. İki tarafın savunmalarını yapacakları duruşmanın karar duruşması olması bekleniyor. 

DENETİMCİLER DE HESAP VERMELİ

OSTİM ve İvedik Patlamalarında Adalet Arayan İşçi Aileleri, duruşma öncesi adliye önünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Demet Gürer, hakkında dava açılanlarla yetinmediklerini söyledi. Gaz şirketi sahipleri ve yetkililerinin yetmeyeceğini belirten Gürer, Metsan ve Özkanlar, EMT işverenlerinin de yargılanması için harcadıkları çabanın sonuç verdiğini, 9 sanığın daha davaya dahil edildiğini dile getirdi. 

Denetim olanların da hesap vermesi gerektiğini vurgulayan Gürer, “OSTİM OSB ve İvedik OSB Yönetimleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, EPDK, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Yenimahalle Belediyesi yetkilileri de hesap vermeli dedik. Bu kurumların yetkili ve sorumlularının yargılanmasını engelleyen tutumlara karşılık Danıştay ve Anayasa Mahkemesine başvurduk, başvuru sürecimiz devam ediyor” diye konuştu. Ancak savcılık mütalaasında sadece gaz şirketi sahiplerinin ve diğer yetkililerin cezalandırılmasını istediğini belirten Gürer, bunu kabul etmediklerini söyledi. 

Yargıya seslenen Gürer, “Adaletli ve cesaretli olun. Sizlerin gösterdiği özen, biz canı yanmış ailelere yargı sürecinin uzaması, iş cinayetlerinin devam etmesi olarak, denetim görevi olanlara ise ‘ihmalde cesaretlendiricilik’ olarak geri dönüyor” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP'de adaylık başvuruları sona erdi

SONRAKİ HABER

AKP, AİHM ve AYM'ye şikayet edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...