05 Mart 2015 13:57

Amedspor kongresi Yaşar Kemal'e adandı

Amedspor, Kayapınar Belediyesi Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen 1. Olağan Kongresi sonucunda yeni yönetimini belirledi. Kulüp, kongrelerini geçen hafta yaşamını yitiren usta edebiyatçı Yaşar Kemal'e adadı.

Paylaş

Amedspor 1. Olağan Kongresi, bugün Kayapınar Belediyesi Spor Tesisleri'nde yapıldı.

Kongreye, kulüp yöneticileri ve delegelerinin yanı sıra Diyarbakır'da spor üzerine faaliyet yürüten dernekler, spor taban birlikleri, demokratik kitle örgütü temsilcileri, Amedspor Profesyonel Futbol Takımı, altyapı sporcuları ile sporseverler ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç, DİSKİ Genel Müdürü Zülküf Karatekin, DTK, HDP yöneticileri katıldı. 

Divan Kurulu başkanlığına Metin Kılavuz, üyeliklerine Mehmet Güzel ve Nesrin Tavşan'ın seçildiği kongre, divanın önerisiyle kongreyi Yaşar Kemal'e adandı.

Kongrenin yapıldığı salona, geçtiğimiz hafta yaşamını yitiren ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal'in posteri ve "o iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler" sözlerinin yazılı olduğu pankart asıldı.

Kongrenin ilk konuşmasını Amedspor Eş Başkanı İhsan Avcı yaptı. Amedspor'un önemli bir geçmişe sahip olduğunu belirten Avcı, geçmişteki birikimleri yeni bir felsefe ve yaklaşımla ileriye taşıyacaklarını söyledi.

'AMEDSPOR, KENDİ GELENEĞİNE VE GERÇEĞİNE SAHİP ÇIKACAK' 

Amedspor'un kadınların, gençlerin ve çocukların takımı olacağını vurgulayan Avcı, kulübün sadece kent merkeziyle sınırlı kalmayacağını, tüm bölgenin, Türkiye metropollerinin ve dünyanın farklı bölgelerinde spora ilgi duyan tüm insanların takımı olacağını kaydetti.

Sporun barışı ve kardeşliği sağlamada önemli bir araç olduğuna dikkat çeken Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Amedspor, siyasal zeminde politika yapan bir araç değil, kendi geleneklerine, kendi gerçeklerine sahip çıkarak farklı bir spor yaklaşımı öne koyacaktır."

Sporun sadece sahalarda ve salonlarda yapılan bir faaliyet olarak algılanmamasını isteyen Avcı, sporun aynı zamanda kitlelerin birbiriyle etkileşimi ve ifade aracı olduğunu belirtti. 10 aylık görev süresi boyunca yaptıklarının ve yapamadıklarının özeleştirisini veren Avcı, "Bunlardan dersler çıkararak bu kulübü yarına taşıma konusunda yeni kararlar alarak, büyüyerek, gelişeceğimizi düşünüyorum" dedi.

YENİ YÖNETİM SEÇİLDİ

Tek listeyle gidilen seçimde, delegeler oybirliğiyle asil yönetim kurulu üyelerini belirledi. Kulüp yönetimi şu isimlerden oluştu: "İhsan Avcı, Ayten Tekeş, Mahmut Dağ, Ali Karakaş, Adnan Zengin, Nesih Aktepe, A. Kerim Ünver, Nurullah Edemen, Serdal Savaşçı, Sabahattin Dinç, Osman Ocaklık, Abdullah Sevinç, Dilan Yumlu, Servet Erol ve Cihan Aydın." 

ÖNCEKİ HABER

İçi Seni Dışı Bizi Yakar!

SONRAKİ HABER

Metalde sular durulmuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...