05 Mart 2015 13:36

Yolsuzluklarla İlgili Düzenleme Yapılsın

“Mesela tesadüfen bir eyleme denk gelsem ve gazdan etkilenmemek için yüzümü kapatsam suçlu sayılacağım yani bu kadar saçma bir yasa. Aklını kullanan herkes bu maddeleri okuyunca ne kadar saçma olduğunu anlayıp karşı çıkar. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın anlayışını aşmak gerekiyor”

Paylaş

Rohat ÇETİN 
Gökhan GÜNEŞ
Elazığ

İç güvenlik paketi ülke gündeminin en önemli meselelerinden biri durumunda. Öyle ki her muhabbette bu pakete ilişkin değerlendirmelere tanık olmak mümkün. Meclis görüşmelerinde bile tokmakla vekil vuranlar iç güvenlik paketiyle sokak ortasında insan vurur değerlendirmesini yapan da var, iç güvenlik değil saray güvenliği paketi olduğunu söyleyen de... Herkes konuşuyor biz de konuşalım dedik ve dershaneden arkadaşlarımıza sorduk...

ÜLKE DAHA KÖTÜ BİR HAL ALACAK

Ahmet Karabulut arkadaşımız “Paketin tek bir amacı var, o da muhalif tüm seslerin bastırılması.” şeklinde tarif ediyor hükümetin amacını. “AKP iktidarı düşünen, sorgulayan, araştıran bireylerin seslerini kesmek, kendilerine yapılan bütün eleştirilere en sert şekilde bu paketle cevap vermek istiyor.” diye devam ediyor. Ahmet paketin maddelerinin ne kadar dehşet verici olduğuna değiniyor: “Maddeleri okuduğunuzda dehşete düşüyorsunuz, polisler artık sokak ortasında istedikleri gibi insan öldürme hakkına sahip olacaklar. Polis artık cebinde taş vardı iddiasıyla bile birini öldürebilecek, paketin geçmesi halinde Türkiye 90’lı yıllara geri dönecek hatta ülkenin daha kötü bir hal alacağını düşünüyorum. Bu yasalar biz istediğimiz gibi öldürürüz, istediğimizi yaparız niteliğinde. Bu paketinin sebebi sadece biz varız, bizden başka herkes zararlıdır zihniyetidir. İnsanları tektipleştirip asimile etmeye çalışıyorlar. Ayrıca bu paket Kürtler için de bir engeldir ama bizler bu engeli yıkacağız.”

SOKAĞA ÇIKMAYI YASAKLIYORLAR

Paketle ilgili konuşan bir diğer arkadaşımız İmran Topaloğlu. O da paketten çok rahatsız, paketin Türkiye toplumuna hiçbir şekilde yarar sağlamayacağını düşünüyor. “Valilere geniş yetkiler veriliyor, valilerin görevleri bellidir. Onlara ve kolluk kuvvetlerine, halka karşı keyfi bir şekilde kullanabilecekleri yetkiler vermek doğru bir tutum değil ve bana göre iktidar bu tutumu ülkeyi daha rahat yönetmek için takınıyor. Herkesi korkutup, halkın demokratik talepleri için sokağa çıkmasını yasaklıyorlar.” diyor. İmran maddelerin saçmalığına vurgu yapıyor: “Mesela tesadüfen bir eyleme denk gelsem ve gazdan etkilenmemek için yüzümü kapatsam suçlu sayılacağım yani bu kadar saçma bir yasa. Aklını kullanan herkes bu maddeleri okuyunca ne kadar saçma olduğunu anlayıp karşı çıkar. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın anlayışını aşmak gerekiyor. İnsanlar burada bir yanlış olduğunu farkediyorlarsa eleştirmeliler, sessiz kalmamalılar.”

ÇOCUK ÖLDÜRMEK SUÇ DEĞİL SAPAN TAŞIMAK SUÇ

Paketteki maddeleri olumlu bulmadığını belirten Hasan arkadaşımız sebebini şu sözlerle açıklıyor: “Suçluluğu kanıtlanmamış bir insanın 48 saat gözaltında tutulması doğru değil. Bu paket ile özgürlükler kısıtlanıyor. Bence asıl amaçları karşı görüşlerin çoğalması nedeniyle toplumu baskı altında tutmaya çalışmak. Mesela sapan ve demir bilyeyi silah sayıyorlar ama Cizre’de vurulan çocuğu öldürenleri suç işlemiş saymıyorlar. Çocuk öldürmek suç değil de sapan taşımak mı suç? İç güvenlik paketi ezilen, hakkını arayan herkesi tehdit ediyor. İlla ki yasa değişikliğine gidilecekse yolsuzlukla ilgili düzenleme yapılsın.” diyor o da.

ÖNCEKİ HABER

Efkan Ala: ‘Anayasayı tanımıyorum’ sözlerimin arkasındayım

SONRAKİ HABER

‘Kadınlık Bizde Kalsın’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...