05 Mart 2015 13:33

Lüks Hayat Öğrenciye Göre Değil!

Bolu’nun o soğuk ve karlı günlerinden birinde biz yine o kuyrukların başında çok şey öğreneceğiz

Paylaş


Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde büyük, rahat ve teknolojik vaatler var. 2014-2015 eğitim yılının birinci döneminde okulumuzdaki değişim söylentileriyle bir heyecan duyan biz AİBÜ öğrencileri, ikinci dönemde vaat edilenlerin nerede olduğunu çok aradık lakin bulamadık.

Yıllardır öğrenciler sefalet içinde ve her yıl nasıl ve neden parasının arttırıldığı bilinmeyen ‘karaköy’ isimli servisleri kullanıyorlar. Bu servislerin yarı dönemde çürüğe çıkması, yerini daha lüks ve kartlı sistemi olan üstelik de 1.5 lira değil 1 lira olan sıfır kilometre gıcırlarla değiştirmesi bizim gariban hayatımızı daha da dayanılmaz bir hale getirdi!
Yepisyeni arabaların geleceği söylentisi bütün AİBÜ öğrencilerini mutlu etmişti. Çünkü ayakta gitme derdi ortadan kalkacaktı bu gıcırlar sayesinde. ‘Havuz’ dedikleri sistemle öğrenci sıra beklemeden 2-3 dakikada bir gelen servisler ile ulaşımını sağlayacaktı. Havuz şoförlerin ceplerine aynı paranın girmesini sağlayacak sanıyorduk lakin işin arka yüzü bambaşkaymış. Meğer insan havuzundan söz ediliyormuş. Bir küçük otobüsçüğün içine 65 öğrencinin sığabildiğini öğretmeye çalışıyorlarmış.

ÖĞRENECEĞİMİZ DAHA ÇOK ŞEY VAR

Biz işte bunları biraz geç anladık. Bunu ilk gün o kartları alabilmek için büyük bir heyecanla gittiğimiz kart alım sırasında öğrendik. Kilometrelerce kuyrukta 3-4 saat bekledikten sonra kutsal kartımıza ulaştık. Ancak çilemiz bu kadar değilmiş. 10 liralık kartların bile çözemediği sorunlar varmış. Bunlardan birisi de bizim her sabah kuyruk beklediğimiz için derse geç kalmamızmış. Bir ikincisi sürekli ayakta gitmemiz ve insanlarla samimiyet dediğimiz şeyi yanlış anlamamızmış.
Her şeyin bir sınırı var dediğimiz anda öğrenci komisyonu başkanı bir de ne yapsın. O ultra lüks, dört bir yandan ısıtmalı araçlarımız 1 lira olduğu için teşekkür yazıları yazmış. Sağolsun. Bolu’nun o soğuk ve karlı günlerinden birinde biz yine o kuyrukların başında çok şey öğreneceğiz.

ÖNCEKİ HABER

Çocuklar aşktan ölsün

SONRAKİ HABER

Ama Hocam!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...