05 Mart 2015 13:26

Öğrencilerin Değil Sarayların Temsilcisi

Öğrencilerin yaşadığı onca soruna rağmen hala bir temsilcinin AKP’den aday olmasının kabul edilemeyeceğini belirtiyor Ali. Öğrencilerin oylarıyla seçilmiş bu kişinin iktidarın yanında değil öğrencinin yanında olması gerektiğini vurguluyor

Paylaş

Agit ARAL
Dersim

Öğrenci Temsilciler Konseyi Başkanı bilindiği gibi Haziran seçimlerinde AKP’den milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. (Bilmeyenlere duyurulur) Munzur Üniversitesi eş konsey başkanları Ali Ekinci ve Feleknaz Seçkin ile bu durumu konuştuk ve onların fikirlerini aldık. Mevzu AKP’den milletvekilliği aday adaylığını açıklayan ÖTK başkanı olunca haftalardır tartışması süren iç güvenlik paketini de arada konuştuk.

Ali Ekinci, ulusal konsey başkanının bütün Türkiye’de üniversitelerde seçilmiş kişilerin seçtiği bir kişi olduğunu hatırlattı. Bu kişinin AKP’den aday olmasını doğru bulmuyor. Öğrencilerin yaşadığı onca soruna rağmen hala bir temsilcinin AKP’den aday olmasının kabul edilemeyeceğini belirtiyor. Öğrencilerin oylarıyla seçilmiş bu kişinin iktidarın yanında değil öğrencinin yanında olması gerektiğini vurguluyor.

KENDİLERİNİ GÜVENCEYE ALMAK İSTİYORLAR

İç güvenlik paketine dair de konuşuyor Ali. “Burada 132 madde var, her biri değişik formasyonda. Mesela havai fişek, molotof kokteyli ve bonzai yalnızca iki maddeden ibaret. Geriye kalan 130 maddeyi neyle ilişkilendirebiliriz?” diye soruyor. Ali AKP’nin darbe yapmak istediğini söylüyor. Amacın bir polis devleti kurmak olduğunu ve iç güvenlik paketleri ile kendilerini güvenceye almak istediklerini belirtiyor.

Feleknaz Seçkin de öğrenci temsilcisinin AKP’den aday olmasını doğru bulmuyor. Bu konuda Ali’nin görüşlerine katılıyor. Ardından iç güvenlik paketine dair değerlendirmelerde bulunuyor. Hükümetin Gezi ve Kobanê eylemlerinde sarsılan koltuğunu güvence altına alıp sağlamlaştırma hamlesi olarak görüyor bunu Feleknaz. Öğrencilerin bu konularda bilinçlendirilmesinin elzem ve ertelenemez bir görev olduğunu belirtiyor. “AKP bu paketi neden çıkarıyor, bu paket bize nasıl etki edecek?” gibi soruları sormalıyız diyor ve her alanda buna karşı durmamız gerektiği tespitinde bulunuyor.


YASALARIN PRATİĞİNİ BİLİYORUZ

Konsey üyesi sosyoloji bölümü öğrencisi Orhan Akkuş’la da konuşuyoruz. Öğrenci temsilcisinin adaylığı konusunda eş konsey başkanlarıyla hemfikir o da. İç güvenlik paketine değinmek istediğini söylüyor Akkuş. Bu yasadaki hükümleri daha önce yaşadığını, bu bölgenin çocuklarının yasaların pratiğini bildiğini, 90’larda bunları yaşamış olduklarını hatırlatıyor. Bu yasa ile onbinlerce faili meçhule yenilerinin ekleneceğini vurgulayarak bitiriyor sözlerini.

ÖNCEKİ HABER

Güvenliği İç Etme Paketi

SONRAKİ HABER

Katillerimizin Hepsini Serbest Bıraktılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...