05 Mart 2015 13:21

Buralar Hep Haşhaşi!

Yurdumuzda düzen içi siyaset iki saçma kampa bölünerek çoğalan bir canlıdır. Molotofçular ve huzur isteyenler örneği. Sanki daha önce molotof atanlara yüzde yüz burs çıkıyormuş gibi “ne yani molotofu mu destekleyelim” deniyor. Molotofa ne hacet, sizin kafa zaten yanmış.

Paylaş

Barış GENÇYILMAZ
Anadolu Üniversitesi
Eskişehir

Suikast planları… Asssasin’s Creed… Oyuna Türkçe yama… Türkçe olimpiyatları… Haşhaşi bunlar!.. Zamanlama manidar…
Tesadüf olamaz bunca şey. Bilal’in beyin ölümünün gerçekleştiğini anlayan paralel timler gözlerini Sümeyye’ye çevirdi. Ama istihbaratımızın okuma yazmasının olduğunu unutan bu aşağılık yapılanma yakayı kısa sürede ele verdi. Hem de 3 gazete kupürüyle! Star gazetesi hakikatin kılıcını öyle bir savurdu ki, Fuat Avni’ye DM’den yürüdü resmen. Bu arada kadınlar öldürüldü, Emre Uslu, ben Fuat Avni değilim dedi, kadınlar öldürüldü, türbe katlanabilir-taşınabilir oldu, kadınlar öldürüldü, güvenlik paketinin güvenliği ilk mecliste sınandı; çatlak kaburga, yarılan kafa ve tabi ki kadınlar öldürüldü. Gündem yorgunuyuz yine.

BEN SENİ GİZLİ SEVDİM

Bazı şeyler taşıdıkları gizem sayesinde güzel. Fuat Avni’nin peşi bırakılmalıdır bu yüzden. Devlete küçük sürprizler yapılması çok hoş. Gri bürokrasimize rengarenk papyon takıyor. Hem hepimizi meraklandırıyor mu? Hakkınızda bir soruşturma mı açılacak? Operasyon listesinde misiniz? Fuat Avni yaz kriptolu telefona gönder! Cevap tweetlensin! Bence en iyi çalışan e-devlet hizmeti.

CLARA ZETKİN SURVIVOR’DA

Bir kadın vahşice katledildi. İktidar şaşırdı çünkü Türkiye’de böyle şeyler hiç olmazdı! İdam istendi, elektroşokla hadım dendi, herkesçe adalet arandı. E seçime de az zaman kaldı. Göz yumulan onlarca kadın ölümü unutuldu, devlet bir anda en duyarlımız oldu.  Öyle bir aydınlanma ki şu yaşanan, düşünün,  Acun, Nihat Doğan’ı Survivor Adası’ndan kovdu! Çünkü kendisi ve diğer yarışmacılar kadın sorununda çok ileri kimselerdi. Nihat ise çok geride kalmıştı. Son dokunulmazlık oyunundan önce Clara Zetkin bir konuşma yaptı.

HADRON ÇARPIŞTIRICISI TBMM’DE

Kadınların gündemi bu kadar sarsmasından hoşnut olmayanlar bir erkek figür aradılar konuşulmak üzere. Aradıkları adam Suriye’deydi. Kadın ölümleri normalleştirilirken, sadece 1 erkek için 572 personel 100 zırhlı araçla Suriye’ye girdi birlikler. Hem de nereden! “Düştü düşecek” Kobanê’den! Aynı anda mecliste güvenlik paketi tartışılıyor. Tartışma demeyelim de mecliste hadron çarpıştırılıyor dersek daha uygun olur. Velhasılıkelam olmadı… Kurtaramadık… TRT’de son dakika haberi geçiyor… “Yapılan operasyonda Süleyman Şah ölü olarak ele geçirildi.” 2 tane üzülen smile. Aman Allah’ım AKP’ nin arayıp da bulamadığı! Muhalefet oltaya Michael Phelps’ten daha hızlı yüzerken yine saçma sapan girdaplarda boğulduk. Kimseden izin almadıkçılarla, külahıma anlatçılar arasında müsabaka başladı. Türbenin yeni yeri Kobanêli bir köylüye ait, “henüz konuşmadık ama gelirlerse bi görüşürüz” diyor. Türbede şuan iş makineleriyle yaklaşık 80 asker var, etrafında YPG mevzileri. Davutoğlu inatla kimseye bilgi dahi verilmeden sınır geçildi derken onca tank ve zırhlı araç parmak ucunda mı geçti sınırı diye düşündük. Tabi ardından Kobanê’ye “açılın kapılar şaha gidelim” dendiği ortaya çıktı. IŞİD’ in elindeki Musul konsolosluğu rehinelerine karşın türbedeki askeri çekeceğimizi iddia etmişti aylar evvel Taraf. Fuat Avni 7 ay önce, askeri çekecekler ama esaslı bir mazeret arıyorlar yazmıştı. Mazeret geçerlidir: Canavar geliyor kaç kaç kaç! Tabi bu bizim görmemiz istenen, yoksa kahvehaneler gerçeği biliyor, “Bunlar hep Amerika’nın Oyunu”. 

SENİN İYİLİĞİN İÇİN

Ben yazarken 33 maddesi onaylanmış bile güvenlik paketinin. Paket(argo): Suçlunun kolluk kuvvetlerince yakalanma, tutulma durumu. Güvenlik paketi kelime grubuna direkt böyle bakmalıyız. Güvenliğin kolluk kuvvetlerince yakalanma, tutulma durumu. Birine istemediği bir şeyi yaptırırken “ama ben senin iyiliğin için” diye başlayan itici cümleler minvalinde halka açıklanmaya çalışılan paket. 
Yurdumuzda düzen içi siyaset iki saçma kampa bölünerek çoğalan bir canlıdır. Molotofçular ve huzur isteyenler örneği. Sanki daha önce molotof atanlara yüzde yüz burs çıkıyormuş gibi “ne yani molotofu mu destekleyelim” deniyor. Molotofa ne hacet, sizin kafa zaten yanmış. Bütün maddelerin içeriği halkımızın cayır cayır yanmasını önlemek üzerine. Molotof, tarihi olarak zaten Sovyetlere karşı geliştirilmiş bir silah, karşı çıkılacaksa buradan karşı çıkarız, gülen smile.
Not:Yakıcı yanıcı silahlara bu kadar tepkili olan hükümetimiz Güney Kore’den 1.9 milyon gaz fişeği vb. bereleyici silah almak üzere.

ÖNCEKİ HABER

Aziz Nesin Yılı

SONRAKİ HABER

Güvenliği İç Etme Paketi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...