27 Temmuz 2011 15:40

Silopi'de bir çocuk daha gaz bombası ile yaralandı

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde kafasına isabet eden gaz bombası sonucu yaşamını yitiren 13 yaşındaki Doğan Tayboğa için düzenlenen eyleme polisin müdahalesinde, 12 yaşındaki Şöreş Ürün isimli çocuk kafasına isabet eden gaz bombası sonucu yaralandı.Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde polis tarafından atılan

Silopi'de bir çocuk daha gaz bombası ile yaralandı
Paylaş

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde polis tarafından atılan gaz bombasının kafasına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren 13 yaşındaki Doğan Tayboğa için gün boyu kepenklerin açılmadığı ilçede gençler Cudi Mahallesi'nde bir araya gelerek protesto gösterisinde bulundu. Eylemin yapıldığı sokaklarda duvarlara "PKK ve APO" şeklinde yazılar yazıldı. Bir süre sonra eylem yerine gelen polisler, TOMA ve akrep tipi zırhlı araçlarla müdahalede bulundu. Gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale eden polislere gençler de taşlarla karşılık verdi. Yoğun gaz bombasının kullanıldığı müdahale sırasında 3 gencin polisler tarafından feci şekilde darp edilerek gözaltına alındığı bildirildi.

Olaylar sırasında 12 yaşındaki Şöreş Ürün isimli çocuğun da kafasına isabet eden gaz bombası ile yaralandı. Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ürün, durumunun ağırlaşması üzerine Şırnak Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. İlçedeki olaylar ise sona erdi. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

1 Menü: 7.45 Lira!

SONRAKİ HABER

Laleli’de kaldırım haracı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...