28 Şubat 2011 12:54

Saldırılara karşı daha etkin mücadele verilmeli

EĞİTİM SEN Diyarbakır Şubesi 4. Olağan Kurulunu gerçekleştirdi. Demirok Tesisleri’nde yapılan kurulda emekçilere yönelik saldırılar karşında daha etkin bir mücadele platformunun oluşturulması gerektiği vurgulandı. AKP iktidarının Kürt sorununda inkar ve imha politikasını devam ettirdiğinin belirtildiği kurulda, Kürt sorunun ç&

Saldırılara karşı daha etkin mücadele verilmeli
Paylaş

Genel Kurul’a KESK Genel Sekreteri Kasım Birtek, Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, Tes-İş Diyarbakır 1 No’lu Şube Başkanı Ali Öncü, İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Raci Bilici, KURDİ-DER Genel Başkanı Burhan Zorooğlu, KESK Diyarbakır Dönem Sözcüsü Edip Binbir ve KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri katıldı. KESK’in ve Eğitim Sen’in mücadele tarihinin anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından açılış konuşmasını Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Karahan yaptı.

ZAZACA SELAMLADI

Konukları Zazaca selamlayan Karahan, AKP iktidarının emek ve demokrasi karşıtı politikalarına dikkat çekti. AKP iktidarı boyunca emekçilerin kazanılmış haklarına yönelik saldırıların yapıldığını belirten Karahan, “Sosyal devletin vazgeçilmez hakları ve uygulamaları bu dönemde gasbedilmektedir. Torba yasayla kazanılmış haklar geri alınıp sürgünler için yasal gerekçeler yaratılmaktadır”dedi. Karahan, “Özelleştirmelerle sendikal örgütlenmelerde sayısal düşüşler yaşanmaya devam etmektedir. Bu sıkıntıları aşmak için yapısal değişimleri de içine alacak şekilde sendikal süreci örmek zorunlu hale gelmiştir”dedi. Sendikaların sadece üyelerinin ekonomik, hukuksal ve özlük sorunları için mücadele edemeyeceğini ve yaşanan eylemsizlik sürecinin bitmek üzere olduğunu söyleyen Karahan, “Sivil toplum kuruluşlarının çağrıları sonucu PKK ateşkes kararı alarak, Kürt sorunun demokratik ve barışçıl çözümü için irade ortaya koymuştur. Ama AKP iktidarı çözümsüzlükte ısrar etmiş, çözüm yerine baskı ve yok etmeyi dayatmıştır. AKP kendi iktidarı için bu süreci feda etmektedir”dedi.

KENDİ HALKININ SESİNE KULAK VER

Önümüzdeki dönemde anadilde eğitim talebinin Eğitim Sen tüzüğüne yeniden konulması gerektiğini belirten Karahan, “AKP kendine muhalif tüm kesimleri zora dayalı bir politikayla sindirmeye çalışıyor. Bunun karşısında emekçiler, demokratlar, Kürtler olarak daha etkin bir mücadele platformunun geliştirilmesi gerekiyor”dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, dünyadaki gelişmelere dikkat çekerek, “Başbakan diktatörlere halkın sesine kulak verin çağrısı yaparken, kendisi halkın taleplerini zorla bastırmaya çalışıyor.”dedi. Kapitalizmin yaşadığı krizin faturasını emekçilere kestiğini belirten Bozgeyik, “AKP’nin ikiyüzlü politikalarını teşhir etmek için önümüzdeki dönem sendikacılara, emekçilere daha büyük sorumluluk düşüyor”dedi.
Seçim sonucunda Ecevit Odabaşı, Veli Süer, Salih Aksoy, Murat Satıcı, Gülten Kanlıbaş, Arzu Koç ve Arin Zümrüt’ten oluşan liste yönetime getirildi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Torbalı'da torba yasa ve sendikal hareket tartışıldı

SONRAKİ HABER

8 Mart Necla Yıldız’a atfedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa