05 Mart 2015 12:56

Dünya kadınları Nusaybin’de sınırı kaldıracak

Dünya Kadın Yürüyüşü’nün 4. Eylem Yılı’na ev sahipliği yapacak olan Nusaybin’de tüm hazırlıklar tamamlandı, dünyanın dört bir yanından gelecek konuklar bekleniyor.

Paylaş

Dünya Kadın Yürüyüşü’nün 4. Eylem Yılı’na ev sahipliği yapacak olan Nusaybin’de tüm hazırlıklar tamamlandı, dünyanın dört bir yanından gelecek konuklar bekleniyor. Rojava kadın devrimini selamlamak amacıyla yapılacak eylemlerde kadınlar, sınırın anlamsızlığına dikkat çekecek. 

2000 yılından bu yana düzenlenen Dünya Kadın Yürüyüşü’nün 4. Eylem Yılı’nın bu yıl ki başlangıç noktası, “Rojava kadın devrimi”ne atfen Kürdistan’da başlayacak. Rojava ile sınır olan Nusaybin kentinde başlayacak olan yürüyüş için hazırlıklar tamamlandı. 6-7 Mart’ta başlayacak yürüyüşe, dünyanın dört bir yanından yüzlerce kadın katılacak. 

‘ROJAVA DEVRİMİNİ SELAMLAMAK’

Nusaybin Belediye Eş Başkanı Sara Kaya, yürüyüşün Rojava sınırında başlamasının öneminde de değinerek, “Yürüyüşün burada başlamasının en önemli nedeni Rojava devrimini selamlamak ve aradaki sınırlara dikkat çekmektir” diye konuştu. Kaya, Nusaybin olarak son hazırlıklarını yaptıklarını belirterek, “Alan düzenlemesi yapıyoruz. Büyük bir coşkuyla yapılacak olan yürüyüşe hazırız. Tekrardan başta Kürdistan kadınları olmak üzere bütün dünya kadınlarını Nusaybin’de yapılacak yürüyüşe davet ediyoruz” dedi. (Mardin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ankaralı kadınlar sokaklara çıkıyor

SONRAKİ HABER

Üniversitelerde açlık grevleri yayılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...