05 Mart 2015 11:17

AKP'li Ensarioğlu'nun inşaatında işçilerin parası ödenmiyor

Paylaş

AKP Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu'nun ihalesini aldığı inşaatta çalışan işçiler, iki aydır ücretlerini alamıyorlar. Bunun üzerine Meclis Dikmen Kapısı önünde eylem yapan işçilere HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan da destek verdi. 

Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanesi Acil Servis inşaatında, mekanik-tesisat işlerinde çalışan işçiler iki aydır ücretlerini alamadıkları için eylem yaptı. AKP'li Ensarioğlu'nun sahibi olduğu Ensarioğlu İnşaat Taahhüt Tic. AŞ.'de çalışan işçiler, Meclis önünde yaptıkları eylemde ücretlerinin yatırılmasını istediler. İnşaat-İş Sendikası adına konuşan İsmail Kızılçay, paralarını alamadıkları için hiçbir ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söyledi. Firma yetkilisi İbrahim Gonca'nın görüşme taleplerini kabul etmesine rağmen sözünü tutmadığını belirten Gonca, diyalog yolu tıkandığı için eyleme geçtiklerini ifade etti.

İhalede yer alan Ensarioğlu şirketine, Hacettepe Üniversitesi yöneticileri ve AKP'li Ensarioğlu'na seslenen Kızılçay, “Ücret işçinin en temel haklarından biridir ve bunu ödemekle yükümlüsünüz. İşçiyi çalıştırırken, aldığı işi layığıyla yaparken hiçbir sorun gözetmeyen siz patronlar, ücreti ödemeye gelince taşeron firmalar olarak sıvışıp kaçmaktasınız. Şantiyelerdeki hukuksuzluklar derhal sona erdirilmelidir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlıkçılar 13 Mart'ta g(ö)revde olacak!

SONRAKİ HABER

IŞİD'li olduğundan şüphelenilen 14 mülteci halk tarafından yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...