05 Mart 2015 07:35

Önder ve Zana, İmralı'ya gitti

İmralı Heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı Adası'na hareket etti.

Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı'ya hareket etti.

İmralı Heyeti'nin 27 Şubat tarihinde PKK Lideri Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşme ve sonrasında 28 Şubat'ta Dolmabahçe Sarayı'nda hükümet yetkilileriyle ortak açıklama yapmasının ardından bu kez İmralı Heyeti üyesi Sırrı Süreya Önder ve Bağımsız Milletvekili Leyla Zana İmralı'ya hareket etti. 

Görüşmede, özellikle Ortadoğu'daki gelişmeler, Kürtler arası ilişkiler, ulusal kongre gibi konuların ela alınması ve PKK Lideri Öcalan'ın Federal Kürdistan Başkanı Mesut Barzani'ye vereceği mesajların değerlendirilmesi bekleniyor.

İmralı Heyeti'nde yer almayan Leyla Zana, daha önce de PKK Lideri Abdullah Öcalan ile İmralı Adası'nda bir araya gelmiş ve Öcalan, Barzani'ye yönelik mesajlarını Zana üzerinden göndermişti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Baran Tursun'un ailesine gelen haczi, Gezi dayanışması kaldırdı

SONRAKİ HABER

AP'de 4 milletvekili, metal grevi yasağını sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...