27 Temmuz 2011 11:06

Polisin gaz bombası terörü sürüyor

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde HPG’li Sıddık Öztürk’ün cenaze töreninden sonra yürüyüşe geçen kitleye saldıran polisin attığı gaz bombası, bir kişinin ağır yaralanmasına neden oldu. Ağır yaralanan 40 yaşındaki Rahim Karahan ameliyata alındı. Polisin 24 temmuzda gaz bombasıyla başından yaraladı

Polisin gaz bombası terörü sürüyor
Paylaş

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde 22 Temmuz’da yaşanan çatışmada yaşamını yitiren HPG’li Sıddık Öztürk bugün binlerce kişinin katıldığı bir törenle Doğubeyazıt’ta toprağa verildi. BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ve Ağrı Milletvekili Halil Aksoy’un da katıldığı cenaze töreninden sonra binlerce kişi taziye çadırının kurulduğu Vatan Mahallesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada polis kitleye gaz bombası ve tazyikli suyla saldırdı. Polisin saldırısına kitle de taşlarla karşılık verdi. Her gösteriye saldırı da olduğu gibi bu kez de bolca gaz bombası sıkan polisin attığı bombalardan biri 40 yaşındaki Rahim Karahan’ı yaraladı. Gaz bombasının yüzüne isabet etmesi sonucu ağır yaralanan Karahan, Doğubayazıt Mediza Hastanesi’ne kaldırıldı. Atılan gaz bombası nedeniyle yüzü parçalanan Karahan ameliyata alındı. Doktorlarla görüşen BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ve BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan Karahan’ın durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Polisin gaz bombası nedeniyle son yıllarda birçok kişi yaşamını yitirirken onlarca kişi de yaralandı. Bu yıl 4 kişi gaz bombası nedeniyle yaşamını yitirdi. Ancak yaşanan olaylara ilişkin polisler hakkında soruşturma dahi açılmaması polisleri cesaretlendiriyor ve daha çok gaz bombası kullanmaya teşvik ediyor. (AĞRI)

ÖNCEKİ HABER

EMEP'ten Mukavva işçilerine destek

SONRAKİ HABER

KESK Meclis toplantılarına katılmıyorum, katılmayacağım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa