04 Mart 2015 15:22

AKP’li vekil adayı gazetecilere zarf içinde 200 TL dağıttı

Isparta’dan AKP aday adayı olan Nuri Koç, basın mensuplarına zarf içerisinde 200 TL dağıttı. Parayı alanlar arasında Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan’ın da olduğu iddiası üzerine Isparta Demokrat Gazetesi Editörü Murat Kılıç, yaşananların meslek ettiğine aykırı olduğunu belirterek Gazeteciler Cemiyeti üyeliğinden istifa etti.

Paylaş

Isparta’dan AKP aday adayı olan Nuri Koç, basın mensuplarına zarf içerisinde 200 TL dağıttı. 
Parayı alanlar arasında Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan’ın da olduğu iddiası üzerine Isparta Demokrat Gazetesi Editörü Murat Kılıç, yaşananların meslek ettiğine aykırı olduğunu belirterek Gazeteciler Cemiyeti üyeliğinden istifa etti. Yapılan davranışı ‘onursuzca’ olarak nitelendiren Kılıç, olayın büyümesi üzerine rüşvete ‘reklam’ kılıfı uydurulduğunu söyledi. 

Kılıç, “Bazı arkadaşlar zarfın içinde para olduğunu bilmiyormuş. Ama ne olursa olsun gidip o parayı iade etmeleri gerekiyordu. Cemiyet başkanı da para aldığını itiraf etti” diye konuştu. AKP’den aday adayı olan Koç ise neden gazetecilere para dağıttığının sorulması üzerine, ‘Büyütülecek bir mesele olmadığını’ söyledi. Kendisine sorulan ‘Gazetecilere bahşiş mi veriyorsunuz?’ sorusuna, “Buyurun gelin kardeşim, size de vereyim. Ben herkese izahat vermek zorunda değilim. Para benim. İster sokağa atarım, ister veririm” karşılığını verdi.

Gazetecilere 200 lira para dağıtılması olayını değerlendiren Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu, Isparta Gazeteciler Cemiyetini onur kuruluna sevk etti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Fabrika kızları kendi şarkısını söylüyor

SONRAKİ HABER

Show TV genel yayın yönetmeni istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...