04 Mart 2015 15:14

Fabrika kızları kendi şarkısını söylüyor

Belgesel Atölyesi, Cibali-Balat-Fener bölgesindeki çalışan 10 kız çocuğuna 2 aylık belgesel fotoğraf dersleri verdi. “Fabrika Kızı” şarkısından ilhamla gerçekleşen proje kapsamında, işçi kızlar hayatlarını fotoğrafladı. Sanatçı, gazeteci ve akademisyenler de bu fotoğrafları öyküleştirdi. “Fabrika Kızı Fotoğraf Sergisi” 11 Mart’ta Kadir Has Üniversitesi, Cibali Kampüsünde açılacak.

Paylaş

Belgesel Atölyesi, Cibali-Balat-Fener bölgesindeki  çalışan 10 kız çocuğuna 2 aylık belgesel fotoğraf dersleri verdi. “Fabrika Kızı” şarkısından ilhamla gerçekleşen proje kapsamında, işçi kızlar hayatlarını fotoğrafladı. Sanatçı, gazeteci ve akademisyenler de bu fotoğrafları öyküleştirdi. “Fabrika Kızı Fotoğraf Sergisi” 11 Mart’ta Kadir Has Üniversitesi, Cibali Kampüsünde açılacak. 

Fabrika Kızı şarkısının sahibi Bora Ayanoğlu’nun dinletisiyle başlayacak olan “Fabrika Kızı Fotoğraf Sergisi”ne yazdıklarıyla katkı sunan yazarlar arasında Sezen Aksu, Burcu Aktaş, Sevda Alankuş, Bora Ayanoğlu, Gaye Boralıoğlu, Karin Karakaşlı, Hasan Bülent Kahraman, Pınar Öğünç, Cüneyt Özdemir ve Aret Vartanyan yer alıyor.  (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bilge Olgaç için film haftası başlıyor

SONRAKİ HABER

AKP’li vekil adayı gazetecilere zarf içinde 200 TL dağıttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...