04 Mart 2015 13:50

Karabağlar Belediyesi'nde sözleşme tıkandı grev kapıya dayandı

Karabağlar Belediyesinde devam eden TİS görüşmelerinde belediyenin aylık 50 TL’lik seyyanen zam dayatması üzerine görüşmeler tıkandı. Sözleşme görüşmelerinde ilerleme sağlanmazsa işçiler 8 Nisan’da greve çıkacak.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Karabağlar Belediyesinde devam eden TİS görüşmelerinde belediyenin aylık 50 TL’lik seyyanen zam dayatması üzerine görüşmeler tıkandı. Sözleşme görüşmelerinde ilerleme sağlanmazsa işçiler 8 Nisan’da greve çıkacak. 

Karabağlar Belediyesine ait KARBEL Şirketi ile belediyede örgütlü olan Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube arasında devam eden toplusözleşme görüşmeleri tıkandı. Belediyenin fen işleri, park bahçe, temizlik ve destek hizmetleri gibi birçok biriminde çalışan 964 işçiyi ilgilendiren sözleşme sürecinde taraflar ücret ve ücrete dayalı sosyal maddelerde anlaşma sağlayamadı. 

Anlaşma sağlanamayan sosyal maddeler arasında bayram yardımı, yemek yardımı ve gıda yardımı gibi maddeler var. KARBEL yetkilileri sendikaya aylık 50 TL’lik seyyanen zam dayatmasında bulundu. Sendika ise insanca yaşama yetecek bir ücret istiyor. 

Sendika Genel Merkezinin aldığı kararla birlikte bu hafta Karabağlar Belediyesine ait işyerlerine grev kararı asılacak ve yine bu süreçte belediye işçilerin taleplerini kabul etmezse, işçiler 8 Nisan’da greve çıkacak. 

TİS süreciyle ilgili bilgi veren Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin, 50 liralık zammın kabul edilemez olduğunu söyledi. Çetin, “Yakın zamanda Karabağlar Belediye Başkanı ile son bir kez daha görüşeceğiz. Karabağlar Belediyesinin kendi özgün koşullarını da gözeterek iş barışını da koruyarak TİS’i masada bitirmek istiyoruz ama grev silahımızı da kullanmaktan çekinmeyeceğiz. Görüşme sonrası atacağımız adımları belirleyeceğiz” dedi. 

Şirket yetkililerinin 50 liralık zam için mali durumu gerekçe gösterdiklerini kaydeden Çetin şunları söyledi: “Sonuçta biz de çalışıyoruz, üretiyoruz. Bizim de taleplerimiz makul. Hep özveri gösteren işçi olsun istemiyoruz. Sonuçta iki yıllık TİS imzalayacağız. Biz Karabağlar Belediyesi’ne hizmet üreten, Karabağlar halkına hizmet veren çalışanlarımızın bu TİS’i, taleplerini karşılayarak gerçekçi bir rakamla bitirmek istiyoruz. Yakın zamanda Konak Belediyesi ile imzalan TİS örneği önümüzde duruyor. Şirketlerin ekonomik sıkıntıları olabilir, planlamanın doğru yapılması gerekiyor. Sonuçta belediyeyi ekonomik sıkıntıya sokan işçiler değil. Belediye makamları sızlanma şikayet etme yerleri değildir.” 

KARBEL işçileri, ihaleleri taşeron şirkete verilince çeşitli eylemler yaparak, taşeron şirketin geri çekilmesini sağlamıştı.

ÖNCEKİ HABER

Metal işçileri ‘mücadeleye devam’ diyor

SONRAKİ HABER

Tüm Bel Sen ulaşım hakkını istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...