04 Mart 2015 13:42

Metal işçileri ‘mücadeleye devam’ diyor

Birleşik Metal-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Gebze ve Hatay’da bulunan Yücel Şirketler Grubu’na bağlı Kroman Çelik, Çayırova Boru ve Yücel Boru fabrikalarının işçileri, grev yasağına karşı mücadeleyi sürdürüyor. İşçiler bugün vardiya girişlerinde bir saat iş bıraktı

Paylaş

Birleşik Metal-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Gebze ve Hatay’da bulunan Yücel Şirketler Grubu’na bağlı Kroman Çelik, Çayırova Boru ve Yücel Boru fabrikalarının işçileri, grev yasağına karşı mücadeleyi sürdürüyor. İşçiler bugün vardiya girişlerinde bir saat iş bıraktı. Patronların işçilerin ücret kayıplarını karşılayacak bir protokole yanaşmamasından dolayı iş bırakan işçiler, fiili meşru mücadeleyi sürdürme kararı aldı. 

İşçilerin aldığı kararla hayata geçen iş bırakma eylemi sonrası işçiler fabrika içinde yürüyüş yaptı. İşçiler yürüyüş sırasında sık sık “Direne direne kazanacağız” Yılmak olmak yok direniş var” sloganlarını attı. Burada yapılan konuşmalarda patronla sendika arasında her hangi bir anlaşma olmadığı, patronun anlaşmaya yanaşmadığı bildirildi. Buna karşı fiili ve meşru mücadeleye hazır olunması istenirken, işçiler de alkışlarla bu sözleri onayladı. 

Bu arada Isuzu’da ise işçilerin dün toplu olarak viziteye çıktığı, bu nedenle fabrikada üretimin durduğu bildirildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Müslüm Gürses, ölüm yıl dönümünde anıldı

SONRAKİ HABER

Karabağlar Belediyesi'nde sözleşme tıkandı grev kapıya dayandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...