04 Mart 2015 13:17

Norveç Havayolları’nda pilotların grevi hava ulaşımını felç etti

Norveç Havayolları Norwegian Air’de pilotların grevi etkili oldu. 40 pilotun hafta sonu başlattıkları greve çarşamba sabahı 650 pilot daha katılınca Norwegian Air’in tüm seferleri iptal edildi.

Paylaş

Norveç Havayolları Norwegian Air’de pilotların grevi etkili oldu. 40 pilotun hafta sonu başlattıkları greve çarşamba sabahı 650 pilot daha katılınca Norwegian Air’in tüm seferleri iptal edildi. Yaklaşık 35 bin yolcu, Danimarka, Norveç ve İsveç havaalanlarında uzun saatlerce bekledi. Şirketin yabancı ülkelerdeki yolcuları da kendi ülkelerine dönemediler. Norwegian Basın Sözcüsü Lasse Sandaker- Nielsen, yaptığı açıklamada, "Çarşamba sabahından itibaren Danimarka, İsveç ve Norveç’ten uçuşlarımız ile bu ülkeler arasındaki uçuşlarımızın hepsi iptal edildi. Mahsur kalan yolcularımıza yardımcı olabilmek için başka şirketlerden uçak ve pilot kiralamaya çalışıyoruz" dedi.

'İFLASIMIZI AÇIKLAYABİLİRİZ'

Üç aydır süren pazarlıklarda bir anlaşmaya varamayan pilotlar ise toplu iş sözleşmesinin Norwegian ana şirket olan Norwegian Air Shuttle ile değil, kardeş şirket olan Air Norway ile yapılmasına karşı çıktıklarını belirterek, şartları kabul edilinceye kadar greve devam edeceklerini bildirdiler. 100’ü Danimarkalı olmak üzere 700 pilotu bulunan Norwegian Air, son iki yılın en iyi Charter uçak şirketi seçilmesine rağmen, pilotların grevine karşılık iflasını açıklayarak pilotların işine son verebileceği tehdidinde bulundu. Şirketin Müdürü Björn Kjos, kardeş şirket Air Norway’in iflasını açıklayarak greve bir şekilde son vermeyi düşündüklerini söyledi. Norwegian Air grevi ile İskandinav ülkelerindeki havaalanları boşalırken, uçak şirketi, iptallere rağmen yolcuların havaalanlarına gitme zorunluluğu olduğunu hatırlatarak havaalanında mahsur kalan yolculara 2 saatten sonra 125 kron kahvaltı, 150 kron öğle yemeği ve 200 kron akşam yemeği ücreti ödeneceğini bildirdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş, BHH’nin kararını yorumladı

SONRAKİ HABER

Sağlık emeçisi kadınlar: 8 Mart resmi tatil ilan edilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...