04 Mart 2015 12:27

Tanrı cezasına itiraz!

RTÜK’ün TV2’de yayınlanan Fransız yapımı 'Ah Biz Kadınlar' adlı dizinin 28 Ocak’ta yayınlanan bölümünde Allah yerine Tanrı ifadesinin geçmesine dair verilen cezaya, RTÜK’ün CHP’li üyesi Ali Öztunç’tan itiraz geldi.

Paylaş

RTÜK’ün TV2’de yayınlanan Fransız yapımı “Ah Biz Kadınlar” adlı dizinin 28 Ocak’ta yayınlanan bölümünde Allah yerine Tanrı ifadesinin geçmesine dair verilen cezaya, RTÜK’ün CHP’li üyesi Ali Öztunç’tan itiraz geldi.

RTÜK’e CHP kontenjanından seçilen Ali Öztunç tarafından yazılı açıklama yapılarak muhalefet şerhi konuldu. Öztunç açıklamasında şöyle dedi:  Dizide, Allah yerine Tanrı lafzının kullanılmasının çocukların Allah algısını olumsuz etkilediği ve baba-oğul ve iki kadın arasında Tanrı'ya ilişkin yapılan konuşmalar ile toplumun milli ve manevi değerlerinin aşağılandığı gerekçesiyle yaptırım uygulanmaktadır. RTÜK’ün milli ve manevi değerlere yönelik uygulaması bilimsel ve hukuki olmaktan ziyade siyasi niteliktedir. Bu karar tek yönlü bir genel ahlak anlayışının tüm topluma dayatılması anlamına gelmektedir. Söz konusu dizi içerik olarak ve ele aldığı konuları işlemesi bakımından toplumun bazı kesimlerinin anlayışına uygun düşmeyebilir. Türkiye’de değişik inanç ve ahlak anlayışına mensup birçok grup bulunmaktadır. Her inanç grubu belli bir yaşam tarzına sahiptir. Bu bağlamda diğer inanç gruplarının inanç ve ahlaki tutumlarına aykırı yayınlara da yaptırım uygulanması gerekecektir. Öte yandan Anayasada bilim ve sanat özgürlüğü güvence altına alınmıştır. Bu özgürlük temel hak kategorisinde yer almakta olup RTÜK’ün bu hakka müdahale eden bir uygulama geliştirmesi yerinde değildir. Bu nedenlerle çoğunluğun görüşüne katılmıyorum.
    
RTÜK dizide geçen Tanrı ifadesini “Biz Müslüman toplumuz. Bu diyalog bize uymaz” şeklinde değerlendirmiş ve kanala ‘’Çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verdiği” gerekçesiyle, oy çokluğu ile uyarı cezası vermişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP: Pervin Buldan'ın sözleri çarpıtıldı

SONRAKİ HABER

Milli Eğitim Müdürü: Ek ders ücreti isteyen öğretmenler marksist, materyalisttir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...