04 Mart 2015 12:07

HDP: Pervin Buldan'ın sözleri çarpıtıldı

HDP, Pervin Buldan'ın 'İç Güvenlik Paketi'ne dair yaptığı açıklamanın basın yayın organları tarafından çarpıtıldığını duyurdu.

Paylaş

HDP Basın Bürosu, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın iç güvenlik paketine ilişkin yaptığı açıklama ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, medya organlarındaki haberlerde, Buldan'ın "AKP Grup Başkanvekilleri ve İçişleri Bakanı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde geçen maddelerin tekrar ele alınması, tekriri müzakere yöntemiyle bir daha görüşülmesi yönünde ortaklaşma sağlandı" dediğinin ileri sürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "Iğdır'da bulunan Sayın Buldan, bir gazetecinin sorusu üzerine paketle ilgili bundan bir hafta önce AKP Grup Başkanvekilleri ile Meclis'te yaptıkları ve yasanın tümden geri çekilmesi veya maddelerin yeniden ele alınması önerilerini içeren görüşmeyi hatırlatmıştır. Yeni bir görüşmeden söz etmemiştir" denildi. Açıklamada, Buldan'ın kullandığı cümlelerin eksik ve çarpıtılarak aktarıldığını, sanki yeni bir uzlaşmaya varılmış gibi haberleştirildiği vurgulandı. 

Bu yönde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığına dikkat çekilen haberde, paketle ilgili yeni herhangi bir durumun söz konusu olmadığı kaydedildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ankara’nın filmleri Onur Ünlü’ye emanet

SONRAKİ HABER

Tanrı cezasına itiraz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...