04 Mart 2015 12:07

Ankara’nın filmleri Onur Ünlü’ye emanet

Paylaş

Ankara Film Festivali bu yıl 26. kez düzenlenecek. 23 Nisan-3 Mayıs arasında gerçekleşecek festivalin Ulusal Yarışma Jüri Başkanlığını “İtirazım Var”, “Sen Aydınlatırsın Geceyi”, “Beş Şehir” gibi filmlerin yönetmeni Onur Ünlü üstlenecek. Festivalin Ulusal Yarışma Film başvuruları yarın sona erecek.
Ah Muhsin Ünlü mahlasıyla yazdığı şiirlerle hayatımıza giren Onur Ünlü, 2006 yılında çektiği ilk filmi “Polis”in ardından kendine has anlatıcılığıyla kendine yer edindi. 1990’lardan beri pek çok TV dizisinde senarist olarak görev alan Ünlü, fenomene dönüşen ‘Leyla ve Mecnun’ dizisinin yönetmenliğini gerçekleştirdi. Ünlü 2009’da çektiği ‘Beş Şehir’in ardından ‘Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi’yle (2011) Adana Altın Koza’da, ‘Sen Aydınlatırsın Geceyi’yle (2013) İstanbul Film Festivali’nde en iyi film ödülünü kazandı.
Onur Ünlü, son filmi ‘İtirazım Var’la (2014) hem İstanbul hem de Antalya festivallerinde en iyi yönetmen ödülünün sahibi olmuştu. Ünlü, şu sıralar Kanal D’de ekrana gelen Beş Kardeş dizisini yazıp yönetiyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bildiri dağıtan öğrencilere saldırı: 2 yaralı

SONRAKİ HABER

HDP: Pervin Buldan'ın sözleri çarpıtıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...