04 Mart 2015 11:45

Kobanê'de YPG/YPJ operasyonları sürüyor

Kobanê'de IŞİD'e yönelik eylemlerine devam eden YPG güçleri, 9 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü, 3 IŞİD üyesinin de sağ yakaladığını açıkladı.

Paylaş

YPG Basın Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kobanê direnişinin 170. gününde operasyonların devam ettiği belirtildi.

Dün gece Kobanê'nin doğusunda bulunan Çelebi köyü yakınlarında konumlanan IŞİD'e yönelik bir saldırı düzenlendiği kaydeden YPG, açıklamada, tespit edilebilen 7 IŞİD üyesinin öldürüldüğü ve IŞİD'e ait 2 adet kaleşnikof ve 1 adet suikast silahının ele geçirildiği bildirildi. YPG açıklamasında, aynı cephede bulunan Akbaş köyünde gerçekleştirilen saldırıda da 2 IŞİD üyesinin öldürüldüğü yer aldı.

Açıklamanın devamında şu bilgiler paylaşıldı:

"Dün gece saatlerinde Kobanê'nin batısında bulunan Xirab Eto Ereban köyü yakınlarında DAIŞ çeteleri bir saldırı düzenlemiştir. Güçlerimizin karşılık vermesi üzerine alanda şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Çatışmalarda güçlerimiz 3 çete üyesini sağ olarak ele geçirmiştir. Güçlerimiz ayrıca çetelere ait 4 adet kaleşnikof, 1 adet BKC ve 1 adet B7 roketatar ele geçirmiştir."

Kobanê'nin güneyinde bulunan Dicle kontrol noktası yakınında gerçekleştirdiği YPG eyleminde ise 1 motorsikletin imha edildiği, 2 IŞİD üyesinin de öldürüldüğü belirtildi. (Kobanê/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

8 Mart standı açan kadın öğrencilere saldırı

SONRAKİ HABER

'Beni kurtarın' çığlıklarına polis seyirci kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa