28 Şubat 2011 12:47

Torbalı'da torba yasa ve sendikal hareket tartışıldı

TORBALI’da, “Torba Yasanın Getirdikleri ve Sendikal Hareketin Durumu” başlıklı bir panel yapıldı. Eğitim Sen Torbalı Temsilciliği’nin çağrıcısı olduğu panele, konuşmacı olarak Eğitim Sen Eğitim Uzmanı Dr. Erkan Aydoğanoğlu ile Tek Gıda-İş Genel Başkan Danışmanı Gürsel Köse katıldı. 80 dolayında kişinin iştirak ettiği pan

Torbalı'da torba yasa ve sendikal hareket tartışıldı
Paylaş

EN KAPSAMLI SALDIRI

Panelde, torba yasa ile çalışma yaşamında nelerin değişeceği ve bunlardan emekçilerin nasıl etkileneceği konuşuldu. Dr. Erkan Aydoğanoğlu konuşmasında, torba yasa kapsamında ele alınan uygulamaların zaten var olduğunu, yasanın ise sonradan çıkarıldığına vurgu yaptı. Torba yasa ile esnek çalışmanın daha da yaygınlaşacağını, kuralsız çalışmanın artacağını söyleyen Aydoğanoğlu, bu yasanın, 1980 darbesinden sonra emekçilere en kapsamlı saldırı yasası olduğunu belirtti.  Darbeden bu yana, en kapsamlı saldırının ANAP ve AKP döneminde olduğunu, ama AKP iktidarının ANAP Hükümetini dahi geçtiğini söyledi.

İŞÇİ İRTİBAT BÜROSU AÇMAK İSTİYORUZ

Tek Gıda-İş Genel Başkan Danışmanı Gürsel Köse de, Türkiye’de işçi sınıfı hareketinin bu günkü saldırılara karşı koyacak zengin bir mücadele geçmişine sahip olduğunu söyleyerek, sendikaların torba yasa sürecinde pasif kaldığına ve bugünkü sendikal hareketin de en büyük sorununun bu olduğuna dikkat çekti. Köse bu sendikal yapının değişmesi için kurulan İzmir Sendikalar Birliği’nin, önemli bir adım olduğunu söyledi. Onbinlerce işçinin çalıştığı Torbalı’da da, bu örgütlülüğü sendikalı ve sendikasız işyerlerine yaymak gerektiğini söyleyen Köse, “İzmir Sendikalar Birliği olarak, Torbalı’ya da işçi irtibat bürosu açmak istiyoruz” dedi. Eğitim Sen Torbalı Temsilcisi Nuri Önder, sermayenin saldırılarına karşı işçilerin ve emekçilerin kendi sendikalarına sahip çıkıp, sendikaları ağalardan kurtarması gerektiğini söyleyerek, bunun için İzmir Sendikalar Birliği gibi bir örgütlülüğün, Torbalı da hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kültür Sanat-Sen şube kongresi yapıldı

SONRAKİ HABER

Saldırılara karşı daha etkin mücadele verilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...