04 Mart 2015 10:30

Sendikacı Erdoğan’a hakaret davasından beraat etti

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul hakkında, şube binası açılan pankart aracılığıyla dönemin başbakanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan dava dün sonuçlandı. Denizli 12. Asliye Ceza Mahkemesi beraat kararı verdi.

Paylaş

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Denizli Şube Başkanı Yusuf  Yurdakul hakkında, şube binası açılan pankart aracılığıyla dönemin başbakanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan dava dün sonuçlandı. Denizli 12. Asliye Ceza Mahkemesi beraat kararı verdi. 

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB, 17-25 Aralık yolsuzluk skandalına ilişkin 11 Ocak 2014 tarihinde "Bozuk Düzende Sağlam Çark Olmaz" şiarıyla Ankara'da bir miting düzenlemişti. Mitingde kullanılan "Tek Seçenek Halkın Kendi İktidarıdır" başlıklı pankartın BES Denizli Şube binasına asılması nedeniyle şube başkanı Yusuf  Yurdakul hakkında dönemin Başbakanına “hakaret” gerekçesiyle dava açılmıştı. 

Davanın dün görülen duruşması öncesinde adliye önünde basın açıklaması yapıldı. Burada konuşan BES Genel Başkanı Fikret Aslan “Bu ve benzeri davalar, baskı, sürgün ve cezalar kamu emekçilerinin mücadele örgütü olan KESK’i ve BES’i  yıldıramayacak, eşit, özgür, barış içerisinde ve insanca yaşayabileceğimiz bir Türkiye mücadelesinden alıkoymayacaktır” dedi. 

KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse de, “Ekmeğimiz için yargılanıyoruz. Kadın cinayetlerine, doğanın katledilmesine, gerici eğitime karşı olduğumuz için yargılanıyoruz” diye konuştu. 

Duruşmada mahkeme Yurdakul hakkında beraat kararı verdi. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Iglesias’tan eski sevgiliye 'no podemos'*

SONRAKİ HABER

Kobanê'de ilk market açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa