04 Mart 2015 10:33

Iglesias’tan eski sevgiliye 'no podemos'*

Podemos (Yapabiliriz) Genel Başkanı Pablo Iglesias ile Madrid eski milletvekili ve Iglesias’ın da eski sevgilisi olan Tania Sanchez’in siyasi oluşumu, yerel seçimler için anlaşmaya varamadı.

Paylaş

İspanya, mayıs ayında yapacak yerel seçimler nedeniyle hareketli günler yaşıyor. Geçtiğimiz yıl kurulan ve kurulduktan 4 ay sonra ilk defa Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılarak yüzde 8 oy ile 5 milletvekili kazanarak dikkatleri çeken Podemos'un seçim çalışmaları dikkat çekiyor. 

Merkez solda yer alan Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) ve merkez sağdaki Halk Partisi’nin (PP) iki partili sistemiyle yönetilen İspanya’da ilk defa “soldan” bir siyasi partinin anketlerde öne geçmesi nedeniyle Podemos’un her adımı ilgiyle izleniyor. 
Özellikle Endülüs bölgesinde belediye başkanlıkları bulunan Birleşik Sol’un (IU) oylarının yerel seçimlerde Podemos’a kayabileceği tartışılıyor.
İlk defa yerel seçimlere katılacak Podemos, seçim ittifaklarına ise sıcak bakmıyor. En son ittifak girişimi ise, IU’nun 2011-2015 yılları arasında Madrid milletvekilliğini yapan ve geçtiğimiz şubat ayında IU’dan istifa eden Tania Sánchez liderliğindeki yeni siyasi oluşum “Madrid için Çağrı”dan geldi.
Podemos Lideri Pablo Iglesias’ın  eski sevgilisi olan Tania Sanchez ile Podemos’un seçimlere ortak girmek konusunda “Madrid için farklı seçim stratejilerine sahip oldukları” gerekçesiyle anlaşmaya varamadığı açıklandı. 
Tania Sanchez ile Pablo Iglesias, üç yıllık ilişkilerine geçtiğimiz ocak ayında son vermişlerdi. (DIŞ HABERLER)

* Yapamayız

ÖNCEKİ HABER

‘Madenci babası Taner Yıldız’ pankartı şimdi nerede!

SONRAKİ HABER

Sendikacı Erdoğan’a hakaret davasından beraat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...