04 Mart 2015 10:03

Bu servetleri nasıl edindiniz!

Divan Turizm AŞ’de DİSK/Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan 55 işçi, firmanın genel müdürlüğüne yürüdü

Paylaş

Divan Turizm AŞ’de DİSK/Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan 55 işçi, firmanın genel müdürlüğüne yürüdü. Ümraniye Finansbank önünde toplanan işçiler yürüyüş boyunca “Divan’a sendika girecek”, “İş ekmek özgürlük”, “İş ekmek yoksa barış da yok”, “Sendika hakkı engellenemez” sloganlarını attı.

Burada açıklama yapan DİSK/Gıda-İş Örgütlenme Uzmanı Şener Doğan, sendikalaşma nedeniyle işten atılan işçilerin geri alınmasını istediklerini söyledi. Divan Turizm AŞ’nin sahibi Semahat Arsel’in Türkiye'de en zenginler arasında üçüncü sırda yer aldığına dikkat çeken Doğan, “Bu servetleri nasıl edindiniz! Sizler bu servetlerin içinde gününüzü gün ederken, işçiler asgari ücretle ve sefalet içinde yaşamaya devam ettiler. Şimdi artık yarattığımız değerlerden pay istiyoruz. Tek taraflı belirlenen ücret zamlarına ve açlık ücretine karşı, insanca bir ücret ve toplu pazarlık hakkı istiyoruz. Keyfi ve angarya çalışmaya karşı, iş yerinde her şeyin patronun iki dudağı arasındaki çalışma koşullarının değişmesini istiyoruz. Çocuklarımıza daha güzel bir gelecek istiyoruz. Bunun için sendikalaştık ve birliğimiz sağladık” dedi. Doğan, Divan işçilerinin işe geri dönenen kadar Koç Holding bünyesindeki tüm işyerleri önünde mücadeleyi sürdüreceğini bildirdi.

Açıklamanın ardından Ümraniye Oto Sanayi Sitesi’ne kadar yürüyen işçiler, Divan’ın üretim yaptığı Sturbacks önünde de kısa bir açıklama yaparak direnişe destek istediler. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ede Demir işçisinin gözü Sivas’ta

SONRAKİ HABER

Ede Demir işçisi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...