04 Mart 2015 09:31

Adliye Sarayı inşaatı, işçiye mezar oldu

Paylaş

Adana'da yapımı süren adliye binası inşaatında çalışırken başına çelik kalas düşen 25 yaşındaki Cuma Eken öldü.

Merkez Yüreğir ilçesinin Kışla Mahallesi'ndeki yeni Adliye Sarayı inşaatında çalışan Cuma Eken, vince bağladığı çelik kalasları yukarıya doğru göndermeye başladı. Bu sırada, 5'inci kattaki çelik kalaslardan biri düştü. Yaklaşık 600 kilo ağırlığındaki çelik kalasın altında kalan Cuma Eken, ağır yaralandı. Ambulansla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Eken müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Soruşturma sürdürülüyor. (DHA)


Villa inşaatından düşen işçi yaralandı

Bodrum'da, üç katlı villanın duvarına taş döşeyen inşaat ustası Soner Atasoy, iskelenin çökmesiyle 8 metre yükseklikten yere düşerek yaralandı. Kazayı hafif yaralı atlatan Atasoy, hastaneye kaldırılıp tedaviye alındı.

Yalıkavak Mahallesi Gökçebel Mevkii'ndeki bir sitede bulunan üç katlı villanın yan duvarını kayrak taşıyla kaplamak için arkadaşlarıyla iskele kuran 28 yaşındaki Soner Atasoy, ardından sekiz metre yükseklikte çalışmaya başladı. Bu sırada iskelenin aniden çökmesi üzerine, taşlarla birlikte yere düşen Atasoy, yaralandı. İş arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri Atasoy'u ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan Atasoy'un sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

İş arkadaşı Melih Ürkmez, "Soner binanın yüzeyinde taş döşemek için 8 metre yükseğe tırmandı, o anda ne olduysa oldu iskele çöktü. Belinde emniyet kemeri ve başında kaskı da vardı. Ciddi bir yara almaması mucize" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Hasan Ferit Gedik duruşmasında skandallar zinciri

SONRAKİ HABER

Quasar inşaatta eylem yapan işçilere özel güvenlik müdahalesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...