04 Mart 2015 08:05

IŞİD emiri Denizli'de tedavi ediliyor iddiası

Kobanê'de IŞİD ve YPG güçleri arasında çıkan çatışmada yaralanan IŞİD emiri olduğu belirtilen Emrah Çakan, Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi edildiği iddia edildi.

Paylaş

Kobanê'de IŞİD ve YPG güçleri arasında çıkan çatışmada yaralanan IŞİD emiri olduğu belirtilen Emrah Çakan, Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi edildiği iddia edildi. İddiaya göre önce Antakya'da ilk müdahalesi yapılan ve 28 Şubat tarihinde Pamukkale Üniversitesine sevk edilen Çakan için hastane kayıtlarına, "Baldırından bomba ile yaralandığı" bilgisi düşüldü. 

Muş Malazgirtli olduğu söylenen Emrah Çakan, iddialara göre yaklaşık 6 aydır IŞİD’de emirlik yapıyordu. HDP Denizli İl Eş Başkanı Orhan Çiçek, Emrah Çakan'ın Denizli'de bulunan akrabalarının da Çakan'ın IŞİD üyesi olduğunu teyit ettiklerini söyledi. 

BOMBA PATLAMASI İLE YARALANDIĞI KAYITLARA GEÇTİ

Çakan'ın akrabalarının kendilerine, Çakan'ın 6 aydır Kobanê'de çetelere komutanlık yaptığı ve yaralanması üzerine Türkiye'ye getirildiğini burada tedavi altına alındığını anlattığını belirten Çiçek, "Bu durum üzerine hastanede yaptığımız araştırmalara göre hastane kayıtlarında Emrah Çakan'ın bomba patlaması sonucu baldırında açık yara oluşması nedeniyle 28 Şubat 2015 günü Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Acil Servis'inden giriş yaptığı ve şimdide Plastik Cerrahi bölümünde yattığını öğrenildi. Daha öncede Antakya'da bir hastanede tedavi edildiği bilgisine ulaştık" dedi.

TÜRKİYE YPG'LİLERİ TUTUKLAMIŞTI

Türkiye daha önce tedavi amacıyla bölgeye gelen çok sayıda YPG üyesinin bulunduğu evleri basarak tedavisi yapılmayan YPG üyelerini gözaltına almış, bir kısmını da tutuklamıştı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Taksim - Yenikapı metro seferleri 1,5 saat yapılamadı

SONRAKİ HABER

Avukatlar, İç Güvenlik Paketi’ne karşı yürüyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...