04 Mart 2015 02:02

Eğitimciler biat ederse toplum da eder!

Paylaş

Metin ÖZYÜREK 
AES İstanbul Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı

Eğitim, aklı hür vicdanı hür bireyler yetiştirebilme sanatıdır. Bu sanatı diğer sanatlardan daha önemli yapan ise malzemesinin insan olmasıdır. Heykeltıraş, müzisyen, ressam ve diğerleri bir kusur görürse; sil baştan yapabilir eserini. Ya biz eğitimciler yapabilir miyiz bunu? 

Çocukken eğitemediklerimizi yetişkin olunca mı eğiteceğiz? Sözlerimizi değil eylemlerimizi örnek alan binlerce öğrenci var karşımızda. Bizler ufak tefek çıkarlar umarak biat edersek birilerine, örnek alır bizi öğrencilerimiz. Bu gidişata dur demezsek, biat etmiş bir nesil tarafından yönetiliriz hepimiz. Bu bozuk sistemi kuran da değiştirecek olanda bizleriz… 

Dikkatlice bakın çevrenize; okul müdürüne biat eden öğretmenler, ilçe müdürüne biat eden okul müdürleri, il müdürlerine biat eden ilçe müdürleri, Milli Eğitim Bakanı’na biat eden il müdürleri göreceksiniz… Hepsi mi biat ediyor ? Edenleri etmeyenleri sizlerin gözlemlerine bırakıyorum. 

“Biat etmeyen bir eğitimci ordusu kuralım” Bu biat kültürünü besleyen yağcılık kervanında kimler var? Bilmek isteyenlerin saydığım makamlarda oturanların etrafına bakması yeterli. Ağızları salyalı, torbaları çıkar dolu yüzlerce insan var… Eğitimci görünen bu zatları siyasiler belirledikçe bu yağ kervanları hiç durmayacak. Birileri koltuk kapacak diğerleri de onlardan arda kalanları kapışacak. Önce teker teker bir mum gibi sonra beşer onar meşale gibi eğitim aşkıyla yanalım aydınlatalım çevremizi. 

Korkmadan eğilmeden üzerine üzerine yürüyelim kervanların. Biat etmeyen bir eğitimci ordusu kuralım. Kalemi silah kitabı mihver eyleyelim. Gelin çocuklarımıza biat etmemeyi öğretelim… Söz ile değil eylemlerimizle…

ÖNCEKİ HABER

Bir başımıza değil, kadın başımıza

SONRAKİ HABER

Tecavüz zanlısının savunması: Gece dışarı çıkmasaydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...