03 Mart 2015 19:14

Cinsel istismarcı öğretmene 18 yıl ceza

Newroz Parkı'nda 12 yaşındaki öğrencisine cinsel istismarda bulunan öğretmen yargılandığı davanın karar duruşmasında mahkeme tarafından 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Paylaş

Diyarbakır'da 23 Nisan 2013'te Newroz Parkı'nda 12 yaşındaki öğrencisine cinsel istismarda bulunurken suçüstü yakalanan öğretmen hakkında açılan davanın karar duruşması, Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, tutuklu sanık ve avukatı ile mağdur çocukun avukatları katıldı. 

Duruşma, iddia makamının mahkeme heyetine mütalaasını sunması ile başladı. İddia makamı, mütalaasında sanığın "Nitelikli cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak", "15 yaşından küçük çocuğa cinsel istismarda bulunmak" iddiasıyla cezalandırılmasını istedi. Ardından söz alan mağdur öğrencinin avukatları, mütalaaya katıldıklarını ifade ederek, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Daha sonra duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, iddia makamının taleplerini göz önünde bulundurarak, sanığa "15 yaşından küçük çocuğa cinsel istismarda bulunmak"tan 13 yıl 6 ay, "mağdura yönelik hürriyeti tehdit" suçundan da 4 yıl 6 ay hapis cezası verdi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Anayasa'yı tanımıyoruz'

SONRAKİ HABER

Endonezya’da 6,4 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...