03 Mart 2015 17:26

3 Müslüman gencin katiline idam

ABD bu cinayetleri konuşuyor: 3 Müslümanı öldüren katil zanlısı için idam cezası istendi. Evsiz bir siyahı öldüren Los Angeles polisi ise ‘polisin silahını almaya çalıştı’ dedi ancak görüntüleri paylaşmayı reddetti.

Paylaş

ABD’nin Kuzey Carolina eyaletindeki Chapel Hill kasabasında, üç Müslüman genci öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan katil zanlısının, idam cezası talebiyle yargılanacağı belirtildi. 

Kuzey Carolina Bölge Savcılığı, 10 Şubat’ta 3 Müslüman genci öldürmekten hakkında birinci derece cinayet ve meskun mahalde silah kullanma suçlamalarıyla üç dava açılan Craig Hicks (46) hakkında idam cezası davası açılacağını duyurdu. Hicks, 23 yaşındaki Diş Hekimliği Öğrencisi Deah Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed’i başlarından vurarak öldürmüştü.

EVSİZ CİNAYETİNDE TANIDIK SAVUNMA

Öte yandan ABD’yi sarsan bir başka cinayet olan evsiz bir siyahın polis tarafından öldürülmesi olayında polisten tanıdık bir savunma geldi. Los Angeles Emniyeti, “Vurulan siyah evsiz polisin silahını almaya çalıştı” dedi. 

Los Angeles Emniyet Müdürü Charlie Beck, basın toplantısı düzenleyerek olayla ilgili açıklama yaptı. Tüm görüntülerin incelendiğini ve evsiz kişinin polise karşı direnirken bir memurun silahını almak için hamle yaptığının net olarak görüldüğünü söyledi.

Ancak Beck’in bu görüntülerin kamuoyu ile paylaşılmayacağını, polisler hakkında bir dava açılırsa delil olarak mahkemeye sunacaklarını söylemesi dikkat çekti. Geçtiğimiz pazar günü Los Angeles’te meydana gelen olay, görgü tanıklarından birisi tarafından kaydedilip internet ortamında paylaşılmış, ardından Los Angeles başta olmak üzere ABD’nin farklı yerlerinde protesto gösterileri düzenlenmişti.
Öte yandan Charlie Beck, polis tarafından vurularak öldürülen siyah evsiz hakkında herhangi bir bilgi de paylaşmadı. Polislerin hırsızlık ihbarı nedeniyle bölgeye gittiklerini ve evsiz kişiye ‘sabırla’ yaklaştıklarını ileri sürerek, olay yerindeki polislerden en az birisinin de “siyah olduğu”na vurgu yaptı.
Olay, Los Angeles’taki binlerce evsizin yaşadığı Skid Row’da geçtiğimiz pazar meydana gelmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İran, 6 Kürt tutukluyu daha idam edecek

SONRAKİ HABER

Buldan, polisle Öcalan posteri yüzünden tartıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...