03 Mart 2015 17:19

İran, 6 Kürt tutukluyu daha idam edecek

Tahran'a bağlı Kereca şehrindeki Recayî Şehir cezaevinin yetkilileri bu sabah 6 Kürt mahkumun ailesine haber vererek idam cezasının infaz edilmesinden önce son kez çocuklarını görebileceklerini bildirdi.

Paylaş

Rojnews.net sitesindeki habere göre Tahran'ın Kereca bölgesindeki Recayî Şehir cezaevinden alınan bilgilere göre bu sabah yerel saatle 7:00 civarında cezaevi güvenlik görevlileri 10 numaralı hücreye girerek tutukluların üzerini ve hücreyi aradıktan sonra 6 tutukluyu kendileriyle birlikte götürdü. İran rejimi idam mahkumlarını cezanın infazından birkaç gün önce hücrelerinden çıkartarak tecride alıyor.

Hamid Ehmedi, Cehangir ve Cemşid Dehqani, Kemal Molayi, Sediq Mihemedi ve Hadi Huseyni adlı idam mahkumu tutukluların cezaevi içerisindeki başka bir bölüme götürüldükleri aktarıldı.

Cehangir ve Cemşid Dehqani'nin kızkardeşi kardeşlerinin akıbeti hakkında DW (Deutsche Welle)'nin Farsça yayın yapan radyosuna konuşarak bu sabah cezaevi yetkililerinin kendileriyle irtibata geçtiğini ve son kez Recayi Şehir cezaevine gelmelerini söylediklerini aktardı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘İç Güvenlik’ uygulamaya sokuldu!

SONRAKİ HABER

3 Müslüman gencin katiline idam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...