03 Mart 2015 16:22

Kafede taciz iddiasına kadınlar tepki gösterdi

Eskişehirli kadınlar bir cafe çalışanının, 15 yaşında bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiası üzerine cafeye giderek işverenle görüştü.

Paylaş

Eskişehirli kadınlar bir cafe çalışanının, 15 yaşında bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiası üzerine kafeye giderek işverenle görüştü.

Önceki akşam saatlerinde bir araya gelen Eskişehir Demokratik Kadın Platformu (EDKP) üyesi kadınlar, olayın gerçekleştiği iddia edilen kafeye gitti, işletme sahibiyle bir görüşme yaptı. 

Görüşme sonrasında basın açıklamasını yapan EDKP üyeleri, sürecin takipçisi olacaklarını söyledi. EDKP adına açıklama yapan Burcugül Çubuk, “İşletme sahibiyle görüştük. İşletme sahibinin beyanına göre taciz vakasıyla işletmelerinin bir alakası olmadığı, olayı gerçekleştiren kişinin bir müşteri olduğunu ve diğer müşteriyi taciz ettiğini, bunun üzerine tacizi gerçekleştiren müşterinin işletmeden çıkartıldığını anlatıyor. Ama biz bu sürecin takipçisiyiz. Çocuğun beyanı ile şu an bize söylenen arasında çelişki var. Biz bu çelişkilere dair tekrar görüşeceğiz ve çelişkiler devam ediyorsa bu sürecin takipçisi olacağız. Bunun dışında Eskişehir’de cafelerde, lokantalarda, barlarda çok fazla taciz olayı duyuyoruz. Bundan sonra bu tür girişimleri takip edip mekanları ve kişileri teşhir edeceğiz. Tacizcilerin artık cezasız kalmadığı bir hayat istiyoruz. Kadınlar için güvenli sokaklar, mekanlar, evler istiyoruz” dedi. (Eskişehir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray, Manisaspor karşısında avantaj arıyor

SONRAKİ HABER

İkitelli’de kadınlar 8 Mart’a hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...