27 Temmuz 2011 09:54

El Cezire ne yapmaya çalışıyor?

Merkezi Katar’da olan ve Suudi Arabistan sermayesi tarafından finanse edilen El Cezire Televizyonu’nun Suriye ile ilgili daha önce yaptığı yalan haberlere bir yenisi daha eklendi.Suriyeli Dr. Colan Rifai’nin tutuklandığını iddia eden kanal bunun üzerine insan hakları örgütlerinden, doktor Rifai’nin serbest bırakılması için hare

El Cezire ne yapmaya çalışıyor?
Paylaş

Merkezi Katar’da olan ve Suudi Arabistan sermayesi tarafından finanse edilen El Cezire Televizyonu’nun Suriye ile ilgili daha önce yaptığı yalan haberlere bir yenisi daha eklendi.

Suriyeli Dr. Colan Rifai’nin tutuklandığını iddia eden kanal bunun üzerine insan hakları örgütlerinden, doktor Rifai’nin serbest bırakılması için harekete geçmesini talep etmişti. Rifai’nin ise 2006 yılından beri Rusya’nın Faronc kentinde ikamet ettiği ortaya çıktı. Uydu yayını yapan Suriye Kanalı’na açıklama yapan doktor Rifai, Cezire kanalının yalan iddiasına tepkisini ifade ederek, kanalın yalanı sürdürmesine dair şaşkın olduğunu belirtti.

EL CEZİRE’DEN AÇIKLAMA YOK

Dr. Rifai tutuklanması haberinin düzmece çıkmasına rağmen El Cezire kanalı hala bir açıklama yapmadı. El Cezire kanalı ve onun aracılığıyla diğer İnternet sitelerinde hakkında çıkan haberleri Bağımsız Arap Emirliklerinde yaşayan bir arkadaşının kendisini arayarak öğrendiğini kaydeden Rifai, arkadaşının kendisini arayarak şaşkınca nerede olduğunu sorduğunu, kendisinin de “Rusya hattımı arıyorsun sence neredeyim? Elbette ki Rusya’dayım” şeklinde yanıt verdiğini belirtti. Arkadaşının da bunun üzerine İnternette kendisini görmek istediğini ve gördükten sonra ancak haberin yalan olduğuna inandığını belirtti. Dr. Rifai, tutuklu olduğuna dair bu yalan iddia ile karşılaşınca oldukça şaşırdığını söyledi. Rifai, “Rusya’da yaşıyorum ve tüm arkadaşlarım bunu biliyor.. Uzun süreden beri Suriye’ye gitmiyorum.” diyerek Cezire kanalının haberi doğruluğundan emin olmadan yaptığını belirtti. Dr. Rifai, Cezire kanalının başarısız bir medya savaşı yürüttüğünü vurguladıktan sonra, videoda pasaportunun üzerindeki giriş-çıkış mühürlerini göstererek, 2006’dan beri Rusya’da yaşadığını vurguladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Almanya’da parti binalarına ırkçı saldırılar

SONRAKİ HABER

Basra Iraklılara teslim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...